BEUN, Türkiye’nin yükselen üniversiteleri arasında - Karabük Haber Postası
beun turkiyenin yukselen universiteleri arasinda LJt1nJxB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN, Türkiye’nin yükselen üniversiteleri arasında

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan “2025-2026 URAP Türkiye Sıralaması” açıklandı. Türkiye genelinde 198 üniversitenin değerlendirildiği listede Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), genel sıralamada 79’uncu sırada yer alarak 2023-2024 yılına nazaran 9 basamak birden yükseldi ve kıymetli bir muvaffakiyete imza attı.

URAP değerlendirmesinde, bilimsel üretkenliğin sayı ve kalitesini belirleyen makale, atıf, bilimsel doküman, doktora ve yurt içi iş birliği üzere 15 farklı gösterge dikkate alındı. Bu göstergeler doğrultusunda BEUN, akademik üretkenliğini ve araştırma kapasitesini bir sefer daha kanıtlayarak 119 yükseköğretim kurumunu geride bıraktı.

Üniversite, devlet üniversiteleri arasında 64’üncü, “Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler” sıralamasında ise 47’nci sırada yer alarak kıymetli bir muvaffakiyet elde etti. Ayrıyeten Atıf Puanı Sıralaması’nda 73’üncü, Makale Puanı Sıralaması’nda 60’ıncı, Yurt İçi İş Birliği Puanı Sıralaması’nda 74’üncü ve Bilimsel Doküman Puanı Sıralaması’nda 73’üncü sıraya yerleşti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, URAP sıralamasında elde edilen sonuçların üniversitenin bilimsel üretkenliğe verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu belirterek şu sözleri lisana getirdi:

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak akademik kaliteyi, bilimsel üretkenliği ve araştırma kapasitemizi her geçen yıl daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. URAP sıralamasında çeşitli alanlarda gösterdiğimiz bu değerli yükseliş, üniversitemizin bilimsel potansiyelinin ve çalışma azminin kayda paha bir yansımasıdır. Bu vesileyle başta üniversitelerin araştırma kapasitesini güçlendirmeye yönelik vizyoner siyasetleriyle bizlere taraf veren ve yükseköğretim alanında kıymetli bir görünüm ortaya koyan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve tüm YÖK ailesine şükranlarımı sunuyorum. Tıpkı vakitte bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanımıza teşekkür ediyorum. BEUN olarak bilimsel yayın kalitesini artırmaya, araştırma ekosistemini güçlendirmeye ve ulusal-uluslararası iş birliklerini genişletmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, gelecek yıllarda değerli başarılara imza atmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin