BEUN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Kızılateş’in eş yürütücüsü olduğu projeye destek

Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Fen Fakültesi Matematik Kısmı akademisyenlerinden Doç. Dr. Can Kızılateş’in eş yürütücüsü olduğu proje Kuveyt Üniversitesi tarafından desteklenmeye layık görüldü.
Proje Yürütücülüğünü Kuveyt Üniversitesi Matematik Kısmından Doç. Dr. Milica Andelic’in, eş yürütücülüğünü ise BEUN Matematik Kısmı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Can Kızılateş’in yaptığı ve birebir vakitte Kuveyt Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden (Kuwait College of Science and Technology) Prof. Dr. Carlos Fonseca ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Nazlıhan Terzioğlu’nun araştırmacı olarak vazife yaptığı "Hiperharmonik Yüksek Mertebeden Gauss Fibonacci Polinomları ve Matris Uygulamaları" başlıklı proje, Kuveyt Üniversitesi (Kuwait University) tarafından desteklendi.
1 Eylül 2024 tarihinde başlayan ve bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje kapsamında Doç. Dr. Can Kızılateş, 25-31 Ocak 2025 tarihlerinde Kuveyt Üniversitesine konuk öğretim üyesi olarak gerçekleştirdiği ziyarette hesaplamalı matris teori, analitik sayılar teorisi, çizge teori üzere alanlarda proje çerçevesinde ve ilerleyen vakitlerde gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Uluslararası bilimsel çalışmaların öğretim üyeleri ile birlikte Üniversitenin de gelişimine her vakit değerli katkılar sunduğunu tabir eden Doç. Dr. Kızılateş, "Bilimsel araştırma faaliyetlerimizde her daim dayanaklarıyla yanımızda olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Doç. Dr. Kızılateş’in eş yürütücüsü olduğu projenin Kuveyt Üniversitesi tarafından desteklenmesinin değerli bir muvaffakiyet olduğunu belirterek, "Doç. Dr. Can Kızılateş ve proje grubunun milletlerarası alandaki bu başarısı Üniversitemizin bilim dünyasında emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesidir. Üniversitemizin akademik ve bilimsel altyapısını daha da güçlendirecek bu tıp projelere takviye olmaya devam edeceğiz. Memleketler arası bilim topluluğunda değer arz eden bu muvaffakiyetin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak akademik çalışmalarımızı memleketler arası alanda sürdürülebilir kılmak ve bilimsel gelişime katkı sağlamak ismine nitelikli projelere örnek teşkil etmesini ümit ediyorum. Bu kanılarla Doç. Dr. Can Kızılateş ve takımını tebrik ediyor, projede emeği geçen araştırmacılara muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum" formunda konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BEUN akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor; profesör ve doçent atamaları yapıldı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), 4 profesör ve 4 doçent olmak üzere 8 atamayla akademik takımını güçlendirmeye devam ediyor.
Rektörlük Senato Salonu’nda BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’na Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ile Senato Üyeleri katıldı. Merasim kapsamında ataması yapılan dört profesöre cübbesi giydirildi. Dört doçentin ise ataması gerçekleştirildi.
Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Rektör Prof. Dr. Özölçer, "100. yılını akademik, toplumsal, toplumsal, kültürel, spor, sanat üzere her alanda başarılı çalışmalarla geride bırakan Üniversitemiz, unsur edindiği vizyonuyla ve güçlü akademik takımıyla geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Akademisyenlerimizle bir yandan nitelikli bilimsel faaliyetlerimize kararlıkla devam ederken öbür yandan Üniversitemizi her alanda tercih edilen bir kuruma dönüştürme maksadına de süratle ilerliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz gayeler doğrultusunda ülkemizin esaslı akademik kurumları ortasında yer alarak muvaffakiyet çıtamızı da her geçen gün yükseltiyoruz. Bu fikirlerle ataması gerçekleştirilen akademisyenlerimizin her birini farklı başka tebrik ediyor, özverili çalışmalarının artarak devam edeceğine canıgönülden inanıyorum" açıklamasında bulundu.
Ataması gerçekleştirilen öğretim üyeleri ise kendilerine verdiği dayanaklardan ötürü Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sundu. Yönetim Kurulu Toplantısı, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.