Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
beun ogrenci topluluklarindan buyuk basari unidesten 16 projeye destek 1bDgWnbf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

BEUN öğrenci topluluklarından büyük başarı, ÜNİDES’ten 16 projeye destek

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) bünyesinde yer alan Öğrenci Topluluklarının, Üniversite Öğrenci Kulüplerine Takviye Programı (ÜNİDES) kapsamında sundukları projelerden 16’sı takviye almaya hak kazanarak büyük bir muvaffakiyete imza attı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve gençlerin şahsî, toplumsal, sportif ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen 3. Periyot Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) kapsamında öğrenci projeleri müracaat sonuçları açıklandı. Devlet ve vakıf olmak üzere Türkiye’deki tüm üniversitelerden yapılan müracaat sonrasında 426’sı ulusal, 881’i mahallî olmak üzere toplamda 1307 proje desteklenmeye layık görüldü. 1307 proje ortasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Toplulukları, 16 proje kabulüyle büyük bir muvaffakiyet gösterdi.

Öğrenci Topluluklarının ÜNİDES tarafından desteklenmeye hak kazandıkları başarılarından büyük memnunluk ve gurur duyduğunu söz eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bahse ait yaptığı açıklamada şu sözleri söz etti:

“Yaşayan, üreten, bilgi paylaşan, öğrenci dostu ve nitelikli akademik bir bilim yuvası olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizi yalnızca lisans ve lisansüstü eğitimle meslek seyahatlerine hazırlamıyoruz; tıpkı vakitte öğrencilerimizin toplumsal, kültürel ve sportif gelişimlerine de katkı sağlayarak onları akademik toplulukta, milletlerarası bilim arenasında ve iş dünyasında aranan donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için her vakit destekliyoruz. Üniversitemizdeki öğrenci kulüpleri, fikirlerin gelişimine imkan tanıyan, dinamik ve yenilikçi çalışmalar sunarak çeşitli platformlarda değerli muvaffakiyetler elde etmeye devam ediyor. Daha evvel 1. Periyot ÜNİDES kapsamında tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin sunduğu 140 proje ortasından öğrencilerimizin 3 projesi takviye almaya kazandı. Öğrenci topluluklarımız, 2. Periyot Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) kapsamında değerli bir muvaffakiyet elde ederek 15 projeyle desteklenmeye layık görüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı (ÜNİDES) kapsamında, 2024-2025 yılı 3. Devir müracaat sonuçlarında ise Üniversitemiz öğrenci topluluklarının sunduğu projeler ortasından 16 proje daha desteklenmeye layık görüldü. Öğrenci topluluklarımızın ÜNİDES’e sunduğu 10’u lokal 6’sı ulusal olmak üzere toplamda 16 projenin desteklenmeye hak kazanması, öğrencilerimizin fikirleriyle dinamik ve yenilikçi çalışmalar sunarak çeşitli platformlarda değerli muvaffakiyetler elde ettiğinin bir göstergesidir. Öğrencilerimizin bu platformda elde ettiği muvaffakiyetler onların hem akademik gelişimlerine hem de toplumsal ve kültürel etkileşimlerine değerli bir kazanım fırsatı sunmaktadır. İnanıyoruz ki her yeni yıl, öğrenci topluluklarımızın faaliyet ve muvaffakiyetleri da artmaya devam edecektir. Bu his ve kanılarla öğrencilerimizin toplumsal, ferdî ve mesleksel gelişimleri için kayda paha fırsatlar sunan çalışmalardan ötürü başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ile Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte projeleriyle dayanak almaya hak kazanan bedelli öğrencilerimizi ve topluluk danışmanı olan değerli akademisyenlerimizi başka farklı tebrik ediyor, projelerinin muvaffakiyetle hayata geçmesini temenni ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin