blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezine Avrupa’dan prestijli kabul

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), sıhhat bilimleri alanındaki milletlerarası başarılarına bir yenisini daha ekledi. BEUN Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Avrupa Obezite Araştırma Derneğinin (European Association for the Study of Obesity-EASO) yürüttüğü "Erken Meslek Değişim Programı"na kabul edildi. Türkiye’den sadece iki merkezin seçildiği programa dahil olan BEUN, Avrupa genelinde belirlenen 30 merkez ortasında yer alma muvaffakiyetini göstererek büyük bir muvaffakiyete daha imza attı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin bu kabulde yer alması, Üniversitenin Türkiye’nin sıhhat bilimleri alanında memleketler arası seviyedeki potansiyelini bir defa daha gözler önüne sererken, genç araştırmacılar için obezite ve metabolik hastalıklar alanında Avrupa’da eğitim, deneyim ve iş birliği fırsatlarının kapılarını da aralayacak.
Üniversitenin Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin elde ettiği muvaffakiyet hakkında açıklamada bulunan Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, bu kıymetli gelişmenin hem üniversite hem de Türkiye ismine büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Bayraktaroğlu, merkezin memleketler arası ölçekte kabul görmesinin, kıymetli bir kazanım olduğunu belirterek açıklamasında şunları söyledi:
"Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimizin, Avrupa Obezite Araştırma Derneği (EASO) tarafından yürütülen "Erken Meslek Değişim Programı" kapsamında Avrupa çapında seçilen 30 merkez ortasında yer alması ve Türkiye’den bu programa kabul edilen iki merkezden biri olması, büyük bir muvaffakiyettir. Bu muvaffakiyetle merkezimizin bilimsel yeterliliğinin, altyapısal gücünün ve kurumsal vizyonunun milletlerarası ölçekte kabul gördüğü bir defa daha gözler önüne serilmiştir. Elde edilen başarılarla birlikte Üniversitemizin ve merkezimizin milletlerarası alandaki görünürlüğü her geçen gün paha kazanmaktadır. Bu vesileyle bu muvaffakiyetin elde edilmesinde tıpkı vakitte Merkezimizin çeşitli alanlardaki muvaffakiyetinde ve gelişiminde bizlere her vakit dayanak olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten bizlere çalışmalarımızda her vakit takviye olan Türkiye Obezite Araştırma Derneği Lideri Prof. Dr. Volkan Yumuk hocamıza ve programın her basamağında takviyelerini esirgemeyen EASO’ya teşekkür ediyorum. Son olarak bu kabulde emeği geçen tüm akademik ve idari takımımız ile multidisipliner yaklaşımımızı güçlendiren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Rektör Özölçer: "Bu Muvaffakiyet Üniversitemizin Bilimsel Vizyonunun Yansımasıdır"
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de mevzuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, elde edilen muvaffakiyetin Üniversitenin bilimsel vizyonu ve kurumsal altyapısının güçlü bir göstergesi olduğunun altını çizerek merkezin milletlerarası arenada elde ettiği bu değerli muvaffakiyet hakkındaki açıklamasında şu sözlere yer verdi:
"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, bilimsel üretimi ve milletlerarası iş birliklerini her vakit destekliyoruz. Üniversite olarak temel amaçlarımızdan biri, bilimsel üretkenliğimizi sırf ulusal değil, tıpkı vakitte memleketler arası seviyede de görünür ve tesirli kılmaktır. Gerçekten bunun en hoş örneklerinden biri Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimizin, Avrupa Obezite Araştırma Derneğinin yürüttüğü son derece itibarlı bu programına kabul edilmesi, amaç edindiğimiz vizyonun somut bir yansımasıdır. Bu gelişme, Üniversitemizin bilimsel altyapısının ne kadar güçlü olduğunu, araştırma merkezlerimizin dünya standartlarında çalışmalar yürüttüğünü bir sefer daha ortaya koymuştur. Bu kabul sayesinde genç akademisyenlerimizin Avrupa çapında bilgi ve tecrübe edinmesi, sırf onların mesleklerine değil, tıpkı vakitte Üniversitemizin araştırma potansiyeline de büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Elbette ki bu muvaffakiyet, ülkemizin obezite ve metabolik hastalıklar üzere global kıymete sahip sıhhat mevzularında nitelikli araştırmalar yapabilen güçlü pozisyonda olduğunu da göstermektedir. Bu his ve fikirlerle, sıhhat alanında ülkemizin değerli çalışmalarına büyük katkı sunan ve bizlerin milletlerarası arenada kıymetli muvaffakiyetler gerçekleştirmesinde her daim dayanak olan başta Sıhhat Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere Sıhhat Bakanlığının ilgili tüm ünitelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Tıpkı vakitte programın her basamağında değerli çalışmalarından ötürü Avrupa Obezite Araştırma Derneğine ve bu süreçte kıymetli takviyelerinden dolayı Türkiye Obezite Araştırma Derneği Lideri Prof. Dr. Volkan Yumuk hocamıza da teşekkür ediyorum. Bununla birlikte bu muvaffakiyetin yanı sıra Merkezimizin gelişiminde ve ulusal ve memleketler arası alandaki değerli pozisyonuna her vakit paha katan Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu hocamıza, pahalı akademik ve idari takımımıza en içten teşekkürlerimi sunuyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Sıhhat alanında milletlerarası toplulukta her daim kıymetli başarılara imza atmayı sürdüreceğiz."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trafoya giren fare paniğe neden oldu

Bartın’da elektrik trafosuna giren fare grupları alarma geçirdi.
Edinilen bilgiye nazaran, Bartın Hükümet Caddesi üzerinde bir iş yerinden dumanlar yükseldiği ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye takımları sevk edildi. Adrese giden takımlar dumanın kaynağının iş yerinin önündeki trafodan kaynaklandığını tespit etti. Bölgede güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine gelen ve trafoyu açan elektrik şirketi teknik çalışanı, kabloları kemiren fare nedeniyle yaşanan kısa devre sonucu yangının çıktığını belirledi. Olayda elektrik çarpması ve dumandan zehirlendiği kestirim edilen farenin telef olduğu öğrenilirken, kısa periyodik yangın nedeniyle trafoda maddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Ekiplerin kısa müddetli çalışmasının akabinde caddede hayat olağana döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.