karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
beun obezite ve diyabet uygulama ve arastirma merkezi saglikta uluslararasi yetkinligini tescil ettirdi Qm5XgQwk
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

BEUN Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi sağlıkta uluslararası yetkinliğini tescil ettirdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Avrupa’nın önde gelen sıhhat tertiplerinden biri olan Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği (European Association for the Study of Obesity, EASO) tarafından bir defa daha akredite edilerek 2028 yılına kadar milletlerarası geçerliliğe sahip merkez olma niteliğini korudu.
Avrupa çapında bilimsel ve klinik ölçütlere nazaran kıymetlendirme yapan EASO tarafından akredite edilen merkez hem akademik hem de sıhhat hizmetleri açısından BEUN’un nitelikli ve sürdürülebilir sıhhat vizyonunun bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor.
Akreditasyon sürecinde; merkezin klinik hizmet kalitesi, hasta güvenliği, bilimsel araştırma kapasitesi ve eğitim faaliyetleri üzere pek çok alandaki yetkinliği kıymetlendirilerek muvaffakiyetle onaylandı.
EASO tarafından 1 Temmuz 2025 - 30 Haziran 2028 tarihine kadar Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin akredite edilmesi üzerine açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şu kelamları lisana getirdi:
"Obezite ve diyabet, günümüzün en kritik halk sıhhati sıkıntılarından biri hâline gelmiştir. Üniversitemize bağlı Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği tarafından 2028 yılına kadar yine akredite edilmesi, bilimsel çalışmalarımızın, hasta odaklı kaliteli hizmet anlayışımızın ve sıhhat alanındaki donanımlı yüksek standartlarımızın memleketler arası alanda da takdir edildiğini göstermektedir. Merkezimizin bu başarısı sadece Üniversitemiz için değil, Zonguldak ve bölgemiz için de büyük bir gurur kaynağıdır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak toplum sıhhatini önceleyen, bilimsel üretkenliği temel alan, milletlerarası alanda güçlü adımlar atmayı hedefleyen kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Elbette ki bu muvaffakiyet, merkezimizin obezite ve metabolik hastalıklar üzere global kıymete sahip sıhhat bahislerinde nitelikli araştırmalar yapabilen güçlü pozisyonda olduğunu göstermektedir. Bu his ve kanılarla sıhhat alanında ülkemizin kıymetli çalışmalarına büyük katkı sunan ve bizlerin memleketler arası arenada kıymetli muvaffakiyetler gerçekleştirmesinde her daim dayanak olan başta Sıhhat Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere tüm Sağlık Bakanlığı ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Birebir vakitte Merkezimizin akredite olmasında üstün emek vererek hassasiyetle çalışan Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği (European Association for the Study of Obesity, EASO) yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Bununla birlikte Merkezimizin gelişiminde ve ulusal, milletlerarası alandaki değerli pozisyonumuza her vakit bedel katan başta Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu hocamız olmak üzere bütün kıymetli akademik ve idari takımımıza en içten teşekkür ediyorum. Üniversitemizin memleketler arası toplulukta görünür yüzü olan Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimizin sıhhat alanında birçok başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum."
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi hem ulusal hem de milletlerarası seviyede sıhhat alanındaki kaliteli eğitim niteliğini güçlendirerek obezite ve diyabetle gayrette öncü kurumlardan biri olma çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin