blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN Diş Hekimliği Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Diş Hekimliği Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Genel Konsey Toplantısı, Rektör Özölçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleşen toplantıya; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baran Can Sağlam, Sıhhat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Koçak, BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, Ağız ve Diş Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Murat Koçak ile akademisyenler katıldı.
Toplantıda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baran Can Sağlam, 2023-2024 Akademik Yılı’nda yapılan faaliyetler üzerine genel bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sağlam sunumunda; 2024-2025 Akademik Yılı’nda yapılacak olan çalışmalar, yeni akademik yıl planı, akademik ve idari işçi ile öğrenci sayıları, fakültede tamamlanan ve devam eden bilimsel ve toplumsal projeler ile akademik çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aktardı. Ayrıyeten Sağlam faaliyete geçirmeyi hedefledikleri akademik projeler, öğrencilere yönelik toplumsal ve toplumsal etkinlikler üzerine de bilgi vererek, Diş Hekimliği Fakültesinin gelişimine her daim dayanak olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür edip kelamlarını tamamladı.
Prof. Dr. Baran Can Sağlam’ın sunumunun akabinde Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 2024-2025 Akademik Yılı üzerine genel bir değerlendirmede bulundu. Rektör Özölçer, konuşmasında yeni akademik yılın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine güzel uğurlu olmasını temenni ederek üniversitenin sıhhat, mühendislik, beşerî ve toplumsal bilimler, fen, sanatsal, kültürel ve sportif üzere her alanda gerçekleştireceği nitelikli çalışmaların değerine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Özölçer, Diş Hekimliği Fakültesinin sadece akademik başarılarıyla değil, birebir vakitte toplumsal çalışmalar ve BEUN Ağız ve Diş Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde gerçekleştirdiği kaliteli sıhhat hizmetleri ile mezun öğrencilerinin Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda elde ettikleri başarılı sonuçlarla, Fakültenin kayda paha bir pozisyonda olduğunu vurguladı. Akademik öğretimde dijital çağın koşulları ve sürdürülebilir eğitimin kıymeti göz önüne alınarak yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Özölçer; ulusal ve memleketler arası projelerde daha aktif rol alınması, nitelikli bilimsel yayınların artırılması ve akademik iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Rektör Özölçer, Diş Hekimliği Fakültesinin akademik çalışmalar ile sıhhat hizmetlerine sunduğu katkılarıyla değer arz eden gelişimine de dikkat çekerek bu gelişime katkı sağlayan tüm akademik ve idari kadroya teşekkür etti.
Diş Hekimliği Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Genel Heyet Toplantısı’nın sonunda BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ulusal ve memleketler arası indekslerde yayımlanan bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenlere teşekkür dokümanlarını takdim etti. Teşekkür evrakı takdiminin akabinde toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü” Çalıştayı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve  Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KARORSAN) ev sahipliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) destekleriyle "Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü" çalıştayı gerçekleşti.

Çalıştaya; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, KTSO Meclis üyeleri ve iş insanları ile öğrenciler katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yaptı. Ardından, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ise Türkiye'deki meslek yüksekokullarının genel durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 1. Oturumu KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun başkanlığında KARORSAN Konferans salonunda yapıldı. Oturumda, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki iş birliği ve etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli konu başlıkları ele alındı.

İlk olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi vererek, sanayi ile eğitim arasındaki güçlü bağların sektöre nasıl katkı sağladığını anlattı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki etkileşimi geliştirmek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Başkanı M. Kemal Günay, mesleki yeterlilik konusuna değinerek, iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yetkinliklerin eğitim programlarına nasıl entegre edilebileceği üzerinde konuştu. Ayrıca, 21 Nisan tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile TOBB arasında imzalanan "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği" protokolü hakkında da bilgi vererek, bu protokolün meslek yüksekokullarının sanayi ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kardemir A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, çelik sektörünün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerini aktararak, sektördeki iş gücü ihtiyaçlarının eğitimle nasıl karşılanabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Gedikoğlu, OSB'deki işletmelerin iş gücü taleplerini vurgulayarak, meslek yüksekokullarının sanayiye olan katkılarının öneminden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından  oturum sona erdi.   

Firma ziyaretleri kapsamında Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited şirketleri ziyaret edildi.

2. Oturum Başkanı olarak Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, katılımcıları okul bünyesindeki atölyeleri gezdirerek, burada gerçekleştirilen eğitim altyapısı hakkında detaylı bilgiler sundu. Atölyelerin, öğrencilere sanayiye yönelik yetkinlik kazandırma amacı taşıyan önemli eğitim alanları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökkaya, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.