Karabük Postası tarafından
06 Ekim, 2015 07:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BEÜ’lü Akademisyenin Uluslararası Başarısı

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Rıza Yalçınkaya’nın kendi yaptığı kemanı, uluslararası bir yarışmada sergilenmeye layık görüldü. İtalya'nın Cremona şehrinde on dördüncüsü düzenlenen ve “Keman Yapım Sanatının Olimpiyatları” olarak nitelendirilen, Uluslararası Keman Yapım Yarışması “XIV Concorso Triennale Internazionale di Liuteria Antonio Stradivari”, 4 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşti. Değeri milyon dolarlarla ölçülen kemanlarıyla ünlü Antonius Stradivari, Amati, Guarneri gibi ünlü yapımcıların yaşadığı Cremona’da gerçekleştirilen yarışma, her üç yılda bir organize ediliyor. Sadece profesyonel lutiyerlerin katılabildiği, dünyanın en büyük ve prestijli keman yapım yarışması olarak kabul edilen yarışmaya bu yıl yaklaşık 40 ülkeden 334 yarışmacı ve 445 yaylı çalgı katılmış ve jüri tarafından farklı etaplarda incelenerek değerlendirmeye alındı. BEÜ Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü Yaylı Çalgılar Yapımı Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Rıza Yıldırımkaya’nın yapmış olduğu keman, yaklaşık 40 ülkeden 334 yarışmacı ve 445 yaylı çalgı arasından jüri değerlendiresi sonucunda “Museo del Violino” müzesi sergi salonunda, 23 Eylül - 11 Ekim 2015 tarihleri arasında sergilenmeye layık bulundu. Öğr. Gör. Rıza Yıldırımkaya'nın yapmış olduğu bir diğer keman da 2014 yılında, Almanya'nın Mittenwald şehrinde düzenlenen, 155 yıl önce kurulan ve dünyada alanında en iyi eğitim veren okullar arasında anılan “Mittenwald Keman Yapım Okulu”nun düzenlediği “Uluslararası Mittenwald Keman Yapım” yarışmasına katılmış ve 7-22 Haziran tarihleri arasında 15 gün süre ile sergide kalmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin