ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı alkışlar eşliğinde prömiyerini yaptı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde Sahne Uygulamaları dersi kapsamında 2016-2017 yılı Mezuniyet Oyunu olarak hazırlanan ve 27 Mart Dünya Tiyatro Haftası Etkinliği doğrultusunda 27 Mart Dünya Tiyatro Günü sahnelenen William Shakespeare’in ‘’Bir Yaz Gecesi Rüyası’’ adlı oyun büyük ilgi ile izlendi. Oyunun önetmenliğini Öğr. Gör. Ekil Kaya üstlenirken, oyunun özgün müzikleri de Öğr. Gör. Ceren Göğüş tarafından yapıldı. Sezai Karakoç Kültür Merkezinde sergilenen oyuna katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Seyirciler iki perdeden oluşan ve temposu gittikçe artan oyunu dakikalarca ayakta alkışladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu’nun oyunculara ve Öğr. Gör. Ekil Kaya’ya çiçek takdimi ile sona eren, Anasanat Dalının ilk Mezuniyet Oyunu olarak ortaya çıkan oyun, seyirci ile tekrar buluşmak için hazırlıklarına başladı.


BEÜ Sahne Sanatları bölümü ilk gösterimini yaptı
Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.
Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.
TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.


