BEÜ, sağlık dostu baston üretecek

Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2016 07:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi çevre ve sağlık dostu baston üretecek. 2014’te kurulan ve Devrek Bastonu ile ilgili faaliyetlerini sürdüren Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi bir yeniliğe adım atıyor. Hazırlanmakta olan projeleri ile Devrek Bastonu yapımında kullanılan çoğu kimyasalın kanserojen etkiye sahip olduğunu, bu durumun zararını önleyebilmek ve kaliteyi arttırabilmek için kanserojen madde içermeyen kimyasallar kullanılarak baston üretimini amaçladıklarını belirten Merkez Müdürü Öğr.Gör. Afitap Bulut, bu konunun sağlık ve çevre açısından önemli olduğunu belirtti. Bulut, “Üniversitemizin çevreci politikaları doğrultusunda Devrek Bastonu’nu da yenilemeyi ve ona çevreci ve sağlıklı bir ürün değeri katmayı hedefledik. Atölye Eğitmenimiz Baston Ustası Necati Akçasu ile birlikte, baston yapımında kullanılan ve kanserojen madde içermeyen kimyasalları belirleyerek hazırlamakta olduğumuz proje neticesinde, Baston Atölyemizde sağlık ve çevre dostu bastonlarımızı üretebileceğiz. 20 Mart 2016’da faaliyete başlayan ve 20 öğrencinin aynı anda çalışma yapabileceği atölyemizde Baston Ustası Necati Akçasu ve Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerimiz yoğun gayretleri ile Devrek Bastonu üretmekteler. Çeşitli yeniliklerle birlikte Devrek Bastonu’nun tanıtımı, bilinirliliği için hep birlikte çalışmaktayız. Rektörümüz Prof.Dr. Mahmut Özer’in yakın ilgi ve destekleriyle yeni projelerle Devrek Bastonunu geliştirmeye ve onun yurt içi ve yurtdışındaki tanıtım çalışmalarına devam edeceğiz” dedi. IU GreenMetric World University Ranking 2014 ve 2015 değerlendirmesine göre iki yıl üst üste Türkiye’de en çevreci üniversite seçildiğini belirten Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Çevreci değerleri olan üniversitemiz aynı zamanda yöresel değerlerimize de sahip çıkmaktadır. Devrek Bastonu 200 yıllık geçmişiyle önemli bir kültürel değerimizdir. 2014 yılında kurduğumuz Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Devrek Bastonunun yaşatılması, tanıtılması ve geliştirilmesine çalışılmaktadır. Kanserojen madde içermeyen kimyasallar kullanılarak üretilecek bastonlar hem sağlık hem de çevre için çok büyük önem taşımaktadır. Devrek Bastonunun geliştirilmesine yönelik Araştırma Merkezimizin hazırlayacağı projelere üniversitemiz olarak destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.