Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen: “Biz hayal ettik, siz hayalinde ötesini gerçekleştirdiniz”

Gündem Yayın: 12.08.2014 15:14
Yazar:
BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen: “Biz hayal ettik, siz hayalinde ötesini gerçekleştirdiniz”

Bülent Ecevit Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen ve Eşi Yüksel Özen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Makamda gerçekleşen kısa sohbetin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen ve Eşi Yüksel Özen kampus alanında kendi adlarına hazırlanan ağaçları diktiler. Daha sonra ise Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, konuklarına kampüs alanını gezdirerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kampüs gezisinin ardından izlenimlerini paylaşan Kurucu ve Eski Rektör Prof. Dr. Ramazan Özen “Benim rektör olduğum zaman burası bir ilçeydi ve bizim burada bir fakülte kurma niyetimiz oldu. Bu da Teknik Eğitim Fakültesiydi. O zamanlar büyük sıkıntılar çektik. Teknik Eğitim Fakültesi’ni kurduk ve Safranbolu’da da Meslek Yüksekokulumuz vardı.  Rektörümüz Burhanettin Hoca da oranın müdürü oldu. Bugün Karabük Üniversitesi’ne çok büyük hizmetler verdi. Üniversiteyi ve kampüsü gezme fırsatı bulduk ve doğrusu hayal ettiğimin çok ötesinde ki işlerin gerçekleşmiş olduğunu gördüm. Kuruluşu için mücadele ettiğiniz üniversitenin bugün 42 bin öğrenciye ulaşmış olduğunu görmek ayrıca bir mutluluk kaynağıdır.  Kendisini bu hususta tebrik ediyorum. Geçmiş dönemlerde YÖK’ te Denetleme Kurulu Üyesi oldum. Birçok eski ve yeni üniversiteyi de denetledim. Daha önce Karabük Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler içinde en hızlı gelişen üniversitesi diye tanımlardım ama şimdi ondan da vazgeçtim. Türkiye’deki üniversiteler içerisinde en hızlı gelişmiş olan üniversite Karabük Üniversitesi. Sadece altyapısı, binaları vs. değil eğitim öğretim bakımından da gelişmiş bir üniversite. Çünkü Karabük Üniversitesi’nde bütün fakültelerde bir yıl İngilizce hazırlık sınıfları var. Burada yetişen öğrenciler uluslararası niteliklere sahip öğrenciler oluyor. Bu da fevkalade önemli. Dünya ileride bir köy haline gelecek. Burada yetişen öğrenciler kazanmış oldukları özellikleri ile dört dörtlük olarak dünyanın değişik yerlerinde çalışacaklar. Onun dışında ülkenin birliği için beraberliği için mutluluğu için vatan millet sevgisi için gerekli olan bazı altyapılar burada oluşturulmuş. Bunuda anlamak için bu üniversitenin bizzat gelip görülmesi gerekir. Lafla anlatmak mümkün değil ben kendisini takdir ediyor, teşekkür ediyorum. İleride çok büyük hizmetleri olacak bundan eminim ve ben gurur duyuyorum çünkü benim öğrencimdi ve ben diyorum ki ne güzel işler yapmış. Kendime de bundan bir pay çıkarıyorum. Bir şeyin başlangıcı çok zordur. Bizler burada ilk fakülte kurarken bile bir sürü sıkıntılar içinden geçtik. Burhanettin Beyi tebrik ediyorum kendisi burada büyük işler başardı. İleride çok daha güzel hizmetler verecektir.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal da  “Sizleri yeniden Üniversitemizde görmekten çok memnum oldum. Ayrıca şahsım ve Üniversitem adına söylemiş olduğunuz güzel sözleriniz ve düşüncelerinize çok teşekkür ederim. Hocamızın bende ve üniversitemizde emeği çoktur. Özellikle Üniversitemizin kampus alanın belirlenmesi konusunda büyük gayretler göstermiş bugünkü kampus alanımız oluşmasını sağlamıştır. Bu vesile ile Karabük Üniversitesi’nin yer belirleme, kuruluş aşamalarında ve bugünlere gelmesinde katkı sağlayan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bugüne de hızlı

büyümekte ve gelişmektedir. Bundaki en büyük pay her zaman belirttiğim gibi Karabük halkının üniversitesini benimsemesi ve sahiplenmesidir. Hep birlikte daha ileriye gideceğimize olan inancımın da tam olduğunu bir kez daha belirterek destek ve güvenlerinden dolayı Karabük halkına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

‘Afrika çöl tozları çocukları daha fazla etkiliyor’

Sağlık Yayın: 27.04.2024 16:36
İhlas Haber Ajansı

Çöl tozlarının solunum yolu hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Çöl tozlarının yoğun olduğu günlerde özellikle çocuklar ve solunum sistemi rahatsızlığı olanların sağlığı olumsuz etkilenmektedir” dedi.

Liv Hospital Samsun Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, Afrika çöl tozları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Astım hastaları dikkat etmeli”

Çöl tozlarının solunum yolu hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğine değinen Prof. Dr. Köksal, “Çöl tozlarının yoğun olduğu günlerde özellikle çocuklar ve solunum sistemi rahatsızlığı olanların sağlığı olumsuz etkilenmektedir. Erişkinlerde özellikle solunum yetmezliği olanlarda, astım, KOAH, bronşiektazi ve solunum yolları rahatsızlığı olanlarda problemler daha belirgin şekilde ortaya çıkar. Ayrıca çocuk yaş grubu da en fazla etkilenen grubunu oluşturmaktadır” diye konuştu.

“Solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilir”

Çöl tozlarının, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğunu dile getiren Prof. Dr. Köksal, “Çöl tozlarının havada fazla miktarda bulunması, mukozal yüzeyler ile teması gözde, burunda ve solunum yollarında direk tahriş edici etkisiyle rahatsızlık verebilir. Özellikle alerjik bünyeye sahip kişilerde ve KOAH, astım gibi solunum yolu hastalıkları bulunan kişilerde bu tahriş edici etkisi daha yoğun olarak karşımıza çıkabilir. Toz miktarının arttığı durumlarda normal sağlıklı bireylerin de solunum yolları etkilenmektedir. Bu tahriş edici etkisinden başka, toz partiküllerine bakteri ve virüsler bağlı kalarak solunum yolu enfeksiyonlarına da neden olabilir. Böyle durumlarda solunum yolu enfeksiyonlarının artmasının bir nedeni de artan toz miktarının güneş ışığını ve ultraviyoleyi engelleyerek yine havada mikroorganizmaların uzun süre kalmalarına neden olmalarıdır” şeklinde konuştu.

“Zorda kalmadıkça dışarı çıkmayın”

Prof. Dr. Köksal, “Tüm bu olumsuz şartlarda akciğer sağlığımızı koruyabilmek için özellikle kronik solunum yolu ve astımı olan hastalarımızın, toz yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamaları, ev havalandırmalarını bu dönemlerde yapmamalarını ve maruziyet olduğu dönemlerde mutlaka maske takmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.