BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen: “Biz hayal ettik, siz hayalinde ötesini gerçekleştirdiniz” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ağustos, 2014 15:14 tarihinde yayınlandı
0
0

BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen: “Biz hayal ettik, siz hayalinde ötesini gerçekleştirdiniz”

Bülent Ecevit Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen ve Eşi Yüksel Özen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Makamda gerçekleşen kısa sohbetin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen ve Eşi Yüksel Özen kampus alanında kendi adlarına hazırlanan ağaçları diktiler. Daha sonra ise Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, konuklarına kampüs alanını gezdirerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kampüs gezisinin ardından izlenimlerini paylaşan Kurucu ve Eski Rektör Prof. Dr. Ramazan Özen “Benim rektör olduğum zaman burası bir ilçeydi ve bizim burada bir fakülte kurma niyetimiz oldu. Bu da Teknik Eğitim Fakültesiydi. O zamanlar büyük sıkıntılar çektik. Teknik Eğitim Fakültesi’ni kurduk ve Safranbolu’da da Meslek Yüksekokulumuz vardı.  Rektörümüz Burhanettin Hoca da oranın müdürü oldu. Bugün Karabük Üniversitesi’ne çok büyük hizmetler verdi. Üniversiteyi ve kampüsü gezme fırsatı bulduk ve doğrusu hayal ettiğimin çok ötesinde ki işlerin gerçekleşmiş olduğunu gördüm. Kuruluşu için mücadele ettiğiniz üniversitenin bugün 42 bin öğrenciye ulaşmış olduğunu görmek ayrıca bir mutluluk kaynağıdır.  Kendisini bu hususta tebrik ediyorum. Geçmiş dönemlerde YÖK’ te Denetleme Kurulu Üyesi oldum. Birçok eski ve yeni üniversiteyi de denetledim. Daha önce Karabük Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler içinde en hızlı gelişen üniversitesi diye tanımlardım ama şimdi ondan da vazgeçtim. Türkiye’deki üniversiteler içerisinde en hızlı gelişmiş olan üniversite Karabük Üniversitesi. Sadece altyapısı, binaları vs. değil eğitim öğretim bakımından da gelişmiş bir üniversite. Çünkü Karabük Üniversitesi’nde bütün fakültelerde bir yıl İngilizce hazırlık sınıfları var. Burada yetişen öğrenciler uluslararası niteliklere sahip öğrenciler oluyor. Bu da fevkalade önemli. Dünya ileride bir köy haline gelecek. Burada yetişen öğrenciler kazanmış oldukları özellikleri ile dört dörtlük olarak dünyanın değişik yerlerinde çalışacaklar. Onun dışında ülkenin birliği için beraberliği için mutluluğu için vatan millet sevgisi için gerekli olan bazı altyapılar burada oluşturulmuş. Bunuda anlamak için bu üniversitenin bizzat gelip görülmesi gerekir. Lafla anlatmak mümkün değil ben kendisini takdir ediyor, teşekkür ediyorum. İleride çok büyük hizmetleri olacak bundan eminim ve ben gurur duyuyorum çünkü benim öğrencimdi ve ben diyorum ki ne güzel işler yapmış. Kendime de bundan bir pay çıkarıyorum. Bir şeyin başlangıcı çok zordur. Bizler burada ilk fakülte kurarken bile bir sürü sıkıntılar içinden geçtik. Burhanettin Beyi tebrik ediyorum kendisi burada büyük işler başardı. İleride çok daha güzel hizmetler verecektir.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal da  “Sizleri yeniden Üniversitemizde görmekten çok memnum oldum. Ayrıca şahsım ve Üniversitem adına söylemiş olduğunuz güzel sözleriniz ve düşüncelerinize çok teşekkür ederim. Hocamızın bende ve üniversitemizde emeği çoktur. Özellikle Üniversitemizin kampus alanın belirlenmesi konusunda büyük gayretler göstermiş bugünkü kampus alanımız oluşmasını sağlamıştır. Bu vesile ile Karabük Üniversitesi’nin yer belirleme, kuruluş aşamalarında ve bugünlere gelmesinde katkı sağlayan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bugüne de hızlı

büyümekte ve gelişmektedir. Bundaki en büyük pay her zaman belirttiğim gibi Karabük halkının üniversitesini benimsemesi ve sahiplenmesidir. Hep birlikte daha ileriye gideceğimize olan inancımın da tam olduğunu bir kez daha belirterek destek ve güvenlerinden dolayı Karabük halkına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin