Karabük Postası tarafından
09 Temmuz, 2015 10:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BEÜ Devlet Konservatuvarı Genç Yetenekleri Bekliyor

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde 2006 yılından bu yana enstrüman, ses eğitimi, tiyatro ve çalgı yapımı alanlarında akademik sanat eğitimi vermeye devam eden Devlet Konservatuvarı, bu yıl da genç yetenekleri bekliyor. Güçlü akademik kadrosu ve donanımlı alt yapısı sayesinde başarılı öğrenciler yetiştiren, ulusal ve uluslararası platformlarda aldığı başarılarla adından söz ettiren Devlet Konservatuvarı, Türkiye’nin alanında marka olmuş sanat eğitimcileri ve sanatçılardan da büyük destek alıyor. Pek çok ünlü sanatçı, öğrencilerin sanat eğitimlerindeki kariyer planlamalarına destek olmanın yanı sıra Konservatuvar tarafından düzenlenen etkinliklere de katılıyor. Konservatuvar öğrencileri, öğretim elemanları ile birlikte katıldıkları ulusal ve uluslararası sanat etkinlerinde bir yandan deneyimlerini arttırırken bir yandan da sanat görgülerini arttırıyorlar. Sanat eğitiminde büyük yol kat eden Konservatuvar, kısa vadeli hedeflerine ulaşmanın gururunu yaşarken, uzun vadedeki hedeflerine ise emin adımlarla yaklaşıyor. BEÜ Devlet Konservatuvarı her yıl olduğu gibi bu yıl da 2015-2016 Akademik Yılı için YGS’nin herhangi bir puan türünden 140 puan alan adaylara uygulanan özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alacak. Sınavlara başvuracak adaylarda yaş sınırlaması uygulanmayacak. Bu sınavlar toplamda üç Bölüm altında, dört Anasanat dalı için yapılacak ve sınavlarda başarılı olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirilecek. BEÜ Devlet Konservatuvarının bu yılki sınav takvimi ve kontenjanları şu şekilde belirlendi: “Sahne Sanatları Bölümü, Opera Anasanat Dalı: Birinci aşama 9 Eylül 2015, ikici aşama 10 Eylül 2015 tarihlerinde ve 10 kişilik kontenjan. Sahne Sanatları Bölümü, Tiyatro Anasanat Dalı: Birinci aşama 7-8 Eylül 2015, ikici aşama 9 Eylül 2015, üçüncü aşama ise 10-11 Eylül 2015 tarihlerinde ve 16 kişilik kontenjan. Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı: Birinci aşama 7 Eylül 2015, ikici aşama 8 Eylül 2015 tarihlerinde ve 10 kişilik kontenjan. Çalgı Yapım Bölümü, Yaylı Çalgılar Yapımı Anasanat Dalı: Birinci aşama 9 Eylül 2015, ikici aşama 10 Eylül 2015 tarihlerinde ve 5 kişilik kontenjan.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin