Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2016 08:13 tarihinde yayınlandı
0

BEÜ Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi yeni cihazlarla büyüyor

ZONGULDAK BEÜ Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Ahşap Oyuncak ve Model Tasarımı Projesi Alt Yapı Çalışmaları tamamlandı. Son dönem yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi aldığı destekle daha büyük çalışmalara imza atacak. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu ile Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Mobilya ve Dekorasyon Atölyesi bünyesinde çalışmalar yapan “Ahşap Oyuncak Model Tasarımı ve Üretimi Projesi” kapsamında oluşturulan atölyenin altyapı çalışmaları tamamlandı. Bülent Ecevit Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen bu proje için gerekli olan makine-teçhizatlar temin edilerek, daha fonksiyonel ve estetik özelliklere sahip kişiye ait modeller oluşturulması sağlanacak. Merkezin çalışmaları ve konuya ilişkin bir açıklama yapan merkez müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı şunları söyledi: “Alınan makine ve teçhizatın ahşap oyuncak ve model tasarımı ile ilgili oluşturulan özel bir bölümde, Çaycuma Mobilya Dekorasyon atölyesi içerisinde faaliyetlerine başladı. Örnek üretim ve tasarım çalışmaları, öğretim elemanları ve uzman kadro tarafından yürütülüyor. Ahşap Oyuncak Model Tasarımı ve Üretimine uygun 9 adet makine-teçhizat, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan Çaycuma Meslek Yüksekokulumuza hibe edildi. Bu makine ve teçhizatlar ile birlikte daha geniş yelpazede üretim faaliyetleri gerçekleştirilebileceğiz. Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezinin işleyişiyle ilgili gerek fikri desteği gerekse maddi ve manevi destekleriyle merkezimizin bugüne gelmesinde en büyük pay sahip olan ve kurulduğumuz günden bu yana desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ediyoruz.” Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin istikrarlı büyümesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Bilindiği üzere oyuncak sektörü dünyada çok büyük bir pazar payına sahiptir. Bu pazarın gün geçtikçe daha da büyüdüğü görülmektedir. Türkiye’de oyuncak sektörü ise neredeyse tamamen ithalata bağlı. Özellikle hammadde açısından zengin olan Ülkemizin bu pazardan payını alabilmesi ve bu konuda Dünya’da cazibe merkezi olabilmesi için mevcut potansiyelinin değerlendirilmesi ve ahşap oyuncak sektörünün geliştirilmesi son derece önemlidir. Bu proje ile birlikte ülkemizde ahşap oyuncak farkındalığını artırmak, tasarım ve inovasyon yeteneğimizi geliştirmek, bu yönde üniversitemizdeki bilgi birikimini artırmak, ahşap oyuncak tasarım ve üretim uygulamalarını teşvik etmek ve oyuncak sanayimize uzun vadede katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışmaya katkısı bulunan tüm akademik ve idari çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
Karabuk Belediyemiz tarafindan duzenlenen Kultur Turlari kapsaminda sehrimizin emektari kiymetl
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.

Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.

Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle  sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz  olacak” ifadelerini kullandı.

Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin