Berber ve kuaför dükkanını tatil gününde açan esnafa 9 bin lira ceza - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Berber ve kuaför dükkanını tatil gününde açan esnafa 9 bin lira ceza

Bolu’da bu hafta itibariyle erkek berberleri pazar günleri ve kadın kuaförleri salı günleri kapalı kalacak. Kapalı kalması gerektiği günlerde dükkan açan esnafa 9 bin lira cezai işlem uygulanacak. Berber esnafı Doğan Şimşek, “Ticaret İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri tarafından denetlenecek. Caydırıcı ceza olacak” dedi.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında 1 gün kapalı olma uygulaması başladı. Bolu Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan toplantının arından Vali Erkan Kılıç’ın onayıyla Bolu’da bu hafta karar uygulanmaya başlanacak. Karar çerçevesinde Ramazan ve Kurban bayramlarına denk gelen günler de dahil olmak üzere 1 hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonlarının, salı günleri ise kadın kuaförlerinin açık olmalarına karar verildi. Ayrıca yeni eğitim-öğretim yılına denk gelen günler de dahil olmak üzere 1 hafta öncesindeki pazar günleri erkek berberleri ve güzellik salonlarının, salı günleri ise kadın kuaförlerinin açık olmasına karar verildiği belirtildi.

Düğün yapanlara 2 saat süre

Öte yandan, erkek berberlerinin pazar günü, kadın kuaförlerin salı günü, güzellik salonlarının da pazar günü kapalı olduğu günlerde düğün, nişan, sünnet töreni gibi özel durumlarda, tören sahibinin davetiye ile birlikte kayıtlı olduğu meslek odasına bilgi vermesi halinde, bahsi geçen işletmelerin süreli olarak (2 saat) iş yerlerini açabilmelerine ve mesleklerini icra edebilmelerine karar verildi.

Bolu Valiliği’nin aldığı uygulamaya yönelik kararlara aykırı hareket edenlere ilgili kanun gereği işletmelere yaklaşık olarak 9 bin lira para cezası kesilecek.

“Biz istiyoruz ki pazar günü herkes ailesiyle vakit geçirsin”

Bolu Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Berber Esnafı Doğan Şimşek, “Kapalı kalmasını isteyen de var, istemeyen de var. İstemeyen grup, azınlık. Kapatmak isteyenler için sevindirici bir durum. Ailesine vakit ayırmak isteyenler için güzel bir durum. Sürekli olarak, ‘Kapatmak isteyenler kapatsın’ şeklinde söylemler oluyordu. Biz öyle olsun istemedik. Biz istiyoruz ki hiç rekabet olmasın. Pazar günü, bir gün herkes ailesiyle vakit geçirsin. Bunlar bizim önemli değerlerimiz arasında. Pazar günü esnafımız kapatmak istiyor, ama karşısında bulunan esnaf Pazar günü dükkanını açıyor. Hal böyle olunca bir rekabet ortamı oluşuyor, diğer esnafta mecburen dükkanını açmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

“Caydırıcı ceza olacak”

Kapalı kalınması gerektiği günlerde esnafların denetleneceğini dile getiren Şimşek, “Ticaret İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri tarafından denetlenecek. Caydırıcı ceza olacak. Tam rakam net değil ama 9 bin lira civarında bir para cezası kesileceği konuşuluyor” dedi.

Doğan Şimşek, özel günlerde, bayramlar vatandaşları hiçbir şekilde mağdur etmeyecekleri belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
05:32
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik” dedi.

Bartın’da AK Partili teşkilat mensupları ile eski ve yeni yöneticiler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar ile “Geleneksel Teşkilat Vefa İftarı” programında buluştu. AK Parti İl Başkanlı tarafından bir düğün salonunda gerçekleşen programa AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Önceki Dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da katıldı.

Eski Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hemşehrileri ile hasret giderdiği program, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla devam etti. Açılan iftarın ardından konuşan Bakan Tunç, Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Uluslararası kuruluş ve mahkemelere de tepki gösteren Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nın inşa süresini başlattık. Türkiye’yi bölgesinde güçlü, dünyada lider bir ülke olabilmesi için mücadeleyi sürdürme gayreti içerisinde olacağız. Etrafımız ateş çemberi. Dünya sıkıntılı. Bölgemiz, etrafımız, savaşlar, soykırım. Maalesef hukukun gücü değil de, gücün hukukunun geçerli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Uluslararası hukuk yok. Uluslararası kuruluşların hiçbir geçerliliği maalesef yok. Uluslararası mahkemeleri dinleyen, takan yok. Onların kararlarına uyan yok. Filistin’de, Gazze’de iki buçuk yıldan bu yana soykırım suçu işlendi. Ama maalesef uluslararası kuruluşlar buna engel olamadı. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız, ’Daha adil bir dünya mümkündür. Uluslararası sistem bir revizyona tutulmalıdır. Hakkaniyet olmalıdır. Adalet olmalıdır’ derken, işte bu zulümlerin sona ermesi için mücadeleyi siyasi hayatı boyunca yapmıştır. Ve bundan sonra da yapacağız” dedi.

İran ve Lübnan’a saldırılar

ABD ve İsrail’in, İran ile Lübnan’a yaptığı saldırılara ilişkin Tunç, “Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin, İsrail’in İran’a saldırmasıyla, Lübnan’a saldırmasıyla devam eden süreçte maalesef akan kanlar. Bunları durdurmanın yolu, dünyada da hakkaniyeti, adaleti hakim kılmakla mümkün. Bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi daha güçlü yapmak zorundayız. Bunu yapmak için birlik beraberliğimizi daha da güçlendirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Terör belasından kurtulmak üzereyiz”

Türkiye’nin 23 yıllık AK Parti iktidarlarında teröre neden olan tüm unsurların tek tek ortadan kaldırıldığını da belirten Tunç, “Ayrılığımızı gayrılığımızı sona erdirmek durumundayız. Türkiye’yi terörden tamamen kurtarmak durumundayız. İşte onun için Terörsüz Türkiye diyoruz. 41 yıldan bu yana yani yarım asırdan bu yana ülkemizin gelişmesinin ve kalkınmasının önündeki en büyük engel terör belasından da kurtulmak üzereyiz. Terörsüz Türkiye sadece son bir, bir buçuk yılın meselesi değil. 41 yıldan bu yana bu uğurda şehitler verdik, gaziler verdik. Büyük acılar yaşadık. Trilyonlarca kaybımız oldu ekonomik kaybımız. O kayıplarımız olmasaydı bugün Türkiye çok daha farklı noktada olurdu. Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık. Gerek bölgesel ayrımcılık, gerek etnik milliyetçiliği sona erdirdik. Ayrım yapmadan ülkemizin doğusundan batısına her köşesine hizmet götürdük, yatırım götürdük. Temel hak ve özgürlükleri güçlendirdik. Bütün vatandaşlarımız için ve teröre zemin teşkil eden bütün unsurları birer evvel ortadan kaldırarak bugün terörsüz Türkiye’yi de konuşabilir hale geldik. Ve inşallah başarıyla sonuçlanacak. Terör örgütünün feshiyle, silahları bırakmasıyla, gerek içeride gerek dışarıda terör tehdidinin ortadan kalkmasıyla beraber Türkiye’nin gelişmesi, güçlü olması daha da kolaylaşacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşası inşallah daha kolay olur” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur ise, “Güçlünün haklı olduğu bir hukuk uygulanmaya çalışılıyor maalesef. Eskiden önceki dönemleri hatırladığınızda, bir kalıp, bir mazeret, bir sebep üretme çabası ve gayretinden bahsedebiliyorduk. Şu anda cereyan eden bütün hadiseler, bütün savaşlar, bütün soykırımlar, artık hiç bir mazerete dayanma ihtiyacı gözetilmeksizin, son derece pervasızca, fütursuzca, insafsızca, acımasızca gerçekleştiriliyor” diye konuştu

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
İmsak Vakti
Şuanki vakit
İmsak
  İmsak
05:32
Güneş vaktine kalan süre
 
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

eski adalet bakani tunc son 23 yilda terorizme neden olan tum unsurlari ortadan kaldirdik cqWyfkWc

Eski Adalet Bakanı Tunç: “Son 23 yılda terörizme neden olan tüm unsurları ortadan kaldırdık”

kastamonuda 24 yil hapis cezasiyla aranan hukumlu yakalandi I5pjzWCW

Kastamonu’da 24 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

bakan yumakli gubre stoklarimizda herhangi bir problem yok WuwC4A9O

Bakan Yumaklı: “Gübre stoklarımızda herhangi bir problem yok”

gulsanda uzlasilamayan yuzde 15lik kisim icin acele kamulastirma karari 2lOJ5rMC

Gülsan’da uzlaşılamayan yüzde 15’lik kısım için acele kamulaştırma kararı

samsunda otobus ile otomobil kavsakta carpisti 9 yarali fuVXZvkM

Samsun’da otobüs ile otomobil kavşakta çarpıştı: 9 yaralı

tokatta 56 buyuklugundeki depremin merkezi pinarbeyli havadan goruntulendi RyZr8vwf

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremin merkezi Pınarbeyli havadan görüntülendi

alaplida sehitler icin 450 hatim duasi Yi5AYcne

Alaplı’da şehitler için 450 hatim duası