Samsunspor, RSC Anderlecht’te forma giyen 29 yaşındaki santrfor Benito Dirk Raman ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.
Trendyol Süper Lig’in ekiplerinden Samsunspor, RSC Anderlecht’te forma giyen Benito Dirk Raman ile sözleşme imzalandığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "2023-2024 sezonu ara transfer döneminde Teknik Direktörümüz Markus Gisdol’ün listesinde ilk sırada bulunan RSC Anderlecht ekibinde forma giyen Belçikalı santrfor Benito Dirk Raman ile 2.5 yıllık anlaşmaya varılmıştır. Samsunspor ailemize hoş geldin Benito" denildi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Nübüvvetin İspatı” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Ali Yeşilyurt katıldı.
Çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personelin de ilgi gösterdiği programda, İslamiyet’in insan, aile ve toplum hayatına bakışı ile peygamberliğin delilleri farklı başlıklar altında ele alındı.
Açılış konuşmasında bu tür programların dini meseleleri anlama ve sorgulama açısından önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Yeşilyurt, Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatının tarihi ve ahlaki yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Peygamberliğin yalnızca bir inanç meselesi olmadığını vurgulayan Yeşilyurt, bunun aynı zamanda insanlığa sunulan hakikatlerin güvenilirliği anlamına geldiğini söyledi.
Mağara hadisesine de değinen Yeşilyurt, zorlu şartlar altında gösterilen teslimiyet ve kararlılığa dikkat çekerek, “Lâ tahzen, innallâhe me‘anâ.” sözünü hatırlattı. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı boyunca doğruluk ve güvenilirlik vasfıyla tanındığını belirten Yeşilyurt, toplum tarafından “El-Emin” olarak nitelendirildiğini dile getirdi. Hz. Aişe’nin “O’nun ahlakı Kur’an’dı.” sözünü paylaşan Yeşilyurt, peygamberlik anlayışının ahlaki temellerine vurgu yaptı.
Konuşmasında iman kavramına da değinen Yeşilyurt, “Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra namazdır.” ifadelerini kullandı.
Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.