blank
Berkay Doğan tarafından
11 Nisan, 2025 13:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Belgesel Film Festivali’nin Finalistler Belli Oldu

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, belgesel sinemanın kalbinin attığı adres olmaya devam ediyor.

145 ülkeden başvuran 1605 film arasından yapılan titiz değerlendirme sonucu, 6 farklı kategoride toplam 38 film finale kalmaya hak kazandı.

Ön jüri heyetinde akademisyenler ve sinema alanının deneyimli isimleri yer aldı. Ulusal Uzun Metraj ve Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda Doç. Dr. Mehmet Köprü, Dr. Rahime Akikol ve Fırat Özel; Ulusal Kısa Metraj ve Ulusal Öğrenci Belgesel Film Yarışması’nda Salih Özderya, Yalçın Çiftçi ve Hasan Ete; Uluslararası Uzun Metraj’da Doç. Dr. Serhat Koca, Doç. Dr. Şeyma Balcı ve Dr. İbrahim Zateri; Uluslararası Kısa Metraj’da ise Doç. Dr. Koray Sevindi, Dr. Semra Civelek ve Mehmet Oğuz Yıldırım görev aldı.

Festival komitesi, değerlendirme sürecinde emek veren jüri üyelerine ve başvuran tüm belgesel yönetmenlerine teşekkür ederek, finale kalan eser sahiplerini kutladı. Finalist filmlerin gösterim programı ile festivalin detaylı takvimi, ilerleyen günlerde resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Demirkapı Yaylası’nda sisten yönlerini şaşıran dağcıların imdadına jandarma ve AFAD yetişti

Trabzon’un Çaykara’nın ilçesinin Demirkapı yaylası göller bölgesine yürüyüş yapan 75 kişilik dağcı küme, dönüş yolunda ağır sisin tesiriyle yollarını şaşırınca imdatlarına jandarma, istekli korucular ve AFAD yetişti.
Alınan bilgiye nazaran, bugün sabah saatlerinde araçlarla Uzungöl’ün üstündeki göller bölgesine giden 75 kişilik dağcı kümesi buradaki yürüyüşleri sonrasında dönüşe geçti. Lakin yağmur ve sis nedeniyle Demirkapı yaylası Bayburt vilayet sonlarına yakın bir noktada grup dönüş yolunu kaybetti. Kümenin telefonla yardım davetinde bulunmasına karşın jandarma takımlarına pozisyon bilgisi verememeleri üzerine yerleri tam olarak bir mühlet belirlenemedi. İstekli korucuların da yardımı ile bir müddet sonra takımın yeri ve pozisyonu belirlendi. Bölgeye hareket eden takımlar, 2-3 saatlik seyahatin akabinde dağcı takıma ulaşıldı. Dağcıların istekli korucular, jandarma ve AFAD takımları ile dönüşe geçtiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin