Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezilerinin bu yılki ayağı tamamlandı. Bu çerçevede Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen gezilerle 7 bin Kastamonulu Çanakkale’yi görmüş oldu.
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla geçtiğimiz yıl ‘1915 Kastamonulu Vatan Kalbinin Attığı Topraklarda’ sloganıyla başlatılan Çanakkale gezileri, bu yıl da ‘Ecdadın İzinde’ temasıyla devam etti.
Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehit veren illerden biri olan Kastamonu’da gezi programı yoğun ilgi gördü. 2022 yılında gerçekleştirilen gezi programına 4 bin 557 Kastamonulu katıldı. Bu yıl 25 Temmuz’da ilk Çanakkale kafilesi uğurlandı. Son kafile 29 Eylül’de vatan kalbinin attığı toprakları gezdi. Proje dahilinde iki ayda toplam 2 bin 400 Kastamonulu, Çanakkale’yi görmüş oldu. Toplamda ise yaklaşık 7 bin kişi, Çanakkale ruhunu ecdadın tarih yazdığı topraklarda yaşadı.
Çanakkale gezilerinin geçtiğimiz yıl başlatıldığını ve Kastamonuluların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Vatan kalbinin attığı, ecdadımızın destan yazdığı toprakları tüm hemşehrilerimin görmesini istedim. Bu çerçevede başlattığımız proje büyük ilgi gördü. O nedenden ötürü bu yıl da Çanakkale gezilerimizi sürdürdük. Geleceğe emin adımlarla yürümek için geçmişimizden bir haber olmamalıyız. Geleceğimizin en sağlam harcı bizim şanlı geçmişimizdir. Bu çerçevede başlattığımız gezi programımıza yaklaşık 7 bin hemşehrimiz katıldı. Ecdadın destan yazdığı toprakları hemşehrilerimizin görmesi ve o havayı solumasının önemli olduğunu düşünüyorum. Geziye giden tüm hemşehrilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Gerçekleştirdiğimiz organizasyon bir kültür faaliyetinin ötesinde bir şuur organizasyonudur. Bu yıl ki gezilerimizi tamamladık. Katılım sağlayan, bizlere her alanda güç veren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu tür gezilerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Belediyenin gezisiyle 7 bin Kastamonulu, Çanakkale’yi gezdi
Zonguldak Defterdarlığından anlamlı açılış
Zonguldak Defterdarlığı personelleri tarafından, madenci ailelerinin yoğunlukla ikamet ettiği Gelik beldesinde bulunan Gelik İlkokuluna kütüphane yaptırıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Günay Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu7nun katılımıyla açılan kütüphaneye; Defterdarlık tarafından 1992 yılında Şırnak’ta terörle girilen çatışmada şehit düşen Gelik doğumlu Jandarma Er Arif Çakır’ın adı verildi. Açılışa şehit annesi Melahat Çakır ve şehidin kardeşleri de katıldı.

