Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezilerinin bu yılki ayağı tamamlandı. Bu çerçevede Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen gezilerle 7 bin Kastamonulu Çanakkale’yi görmüş oldu.
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla geçtiğimiz yıl ‘1915 Kastamonulu Vatan Kalbinin Attığı Topraklarda’ sloganıyla başlatılan Çanakkale gezileri, bu yıl da ‘Ecdadın İzinde’ temasıyla devam etti.
Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehit veren illerden biri olan Kastamonu’da gezi programı yoğun ilgi gördü. 2022 yılında gerçekleştirilen gezi programına 4 bin 557 Kastamonulu katıldı. Bu yıl 25 Temmuz’da ilk Çanakkale kafilesi uğurlandı. Son kafile 29 Eylül’de vatan kalbinin attığı toprakları gezdi. Proje dahilinde iki ayda toplam 2 bin 400 Kastamonulu, Çanakkale’yi görmüş oldu. Toplamda ise yaklaşık 7 bin kişi, Çanakkale ruhunu ecdadın tarih yazdığı topraklarda yaşadı.
Çanakkale gezilerinin geçtiğimiz yıl başlatıldığını ve Kastamonuluların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Vatan kalbinin attığı, ecdadımızın destan yazdığı toprakları tüm hemşehrilerimin görmesini istedim. Bu çerçevede başlattığımız proje büyük ilgi gördü. O nedenden ötürü bu yıl da Çanakkale gezilerimizi sürdürdük. Geleceğe emin adımlarla yürümek için geçmişimizden bir haber olmamalıyız. Geleceğimizin en sağlam harcı bizim şanlı geçmişimizdir. Bu çerçevede başlattığımız gezi programımıza yaklaşık 7 bin hemşehrimiz katıldı. Ecdadın destan yazdığı toprakları hemşehrilerimizin görmesi ve o havayı solumasının önemli olduğunu düşünüyorum. Geziye giden tüm hemşehrilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Gerçekleştirdiğimiz organizasyon bir kültür faaliyetinin ötesinde bir şuur organizasyonudur. Bu yıl ki gezilerimizi tamamladık. Katılım sağlayan, bizlere her alanda güç veren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu tür gezilerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Belediyenin gezisiyle 7 bin Kastamonulu, Çanakkale’yi gezdi
KBÜ’den PARSAV İKA Takımı’na destek
Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan PARSAV İnsansız Kara Araçları Takımı, TEKNOFEST 2026 hazırlıkları kapsamında Helka İnşaat A.Ş.’nin sponsor desteğini aldı. Destekle birlikte takımın mekanik, elektronik ve lojistik altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde faaliyet gösteren PARSAV İnsansız Kara Araçları (İKA) Takımı, TEKNOFEST 2026 İnsansız Kara Araçları Yarışması hazırlıklarını sürdürürken önemli bir sponsor desteği kazandı.
Mekanik, elektronik ve yazılım alanlarında çalışmalarını sürdüren PARSAV İKA Takımı, TEKNOFEST 2026’da Karabük Üniversitesini temsil etmeye hazırlanıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, otonom hareket kabiliyeti ve zorlu arazi şartlarına uygun tasarımıyla dikkat çeken araç için ekip tarafından yoğun bir Ar-Ge süreci yürütülüyor.
Sağlanan sponsorluk kapsamında takımın mekanik ve elektronik donanım ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunulacak, ayrıca çeşitli lojistik destekler sağlanacak. Destek sayesinde öğrencilerin geliştirdiği teknolojilerin daha ileri seviyeye taşınması ve yarışma hazırlıklarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği teknoloji odaklı projelere destek veren Helka İnşaat A.Ş., sağladığı sponsorlukla PARSAV İKA Takımı’nın yarışma hazırlıklarına katkı sunarken, gençlerin üretim ve Ar-Ge süreçlerinde de yanında yer alıyor.
PARSAV İKA Takımı, TEKNOFEST 2026’da elde edeceği başarılarla Karabük Üniversitesinin mühendislik ve teknoloji alanındaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koymayı hedefliyor.

