Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Belediyenin gezisiyle 7 bin Kastamonulu, Çanakkale’yi gezdi

Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezilerinin bu yılki ayağı tamamlandı. Bu çerçevede Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen gezilerle 7 bin Kastamonulu Çanakkale’yi görmüş oldu.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla geçtiğimiz yıl ‘1915 Kastamonulu Vatan Kalbinin Attığı Topraklarda’ sloganıyla başlatılan Çanakkale gezileri, bu yıl da ‘Ecdadın İzinde’ temasıyla devam etti.

Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehit veren illerden biri olan Kastamonu’da gezi programı yoğun ilgi gördü. 2022 yılında gerçekleştirilen gezi programına 4 bin 557 Kastamonulu katıldı. Bu yıl 25 Temmuz’da ilk Çanakkale kafilesi uğurlandı. Son kafile 29 Eylül’de vatan kalbinin attığı toprakları gezdi. Proje dahilinde iki ayda toplam 2 bin 400 Kastamonulu, Çanakkale’yi görmüş oldu. Toplamda ise yaklaşık 7 bin kişi, Çanakkale ruhunu ecdadın tarih yazdığı topraklarda yaşadı.

Çanakkale gezilerinin geçtiğimiz yıl başlatıldığını ve Kastamonuluların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Vatan kalbinin attığı, ecdadımızın destan yazdığı toprakları tüm hemşehrilerimin görmesini istedim. Bu çerçevede başlattığımız proje büyük ilgi gördü. O nedenden ötürü bu yıl da Çanakkale gezilerimizi sürdürdük. Geleceğe emin adımlarla yürümek için geçmişimizden bir haber olmamalıyız. Geleceğimizin en sağlam harcı bizim şanlı geçmişimizdir. Bu çerçevede başlattığımız gezi programımıza yaklaşık 7 bin hemşehrimiz katıldı. Ecdadın destan yazdığı toprakları hemşehrilerimizin görmesi ve o havayı solumasının önemli olduğunu düşünüyorum. Geziye giden tüm hemşehrilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Gerçekleştirdiğimiz organizasyon bir kültür faaliyetinin ötesinde bir şuur organizasyonudur. Bu yıl ki gezilerimizi tamamladık. Katılım sağlayan, bizlere her alanda güç veren hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu tür gezilerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin