Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ocak, 2021 12:04 tarihinde yayınlandı
0

Belediyeden seralara çiçek ekimi

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu Yazıköy’de bulunan 8 adet seraya çiçek ekim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda seralarda 600 ateş dikeni, 500 acem halısı, bin 300 berberis, 500 japon ayvası, 500 oya ağacı, 500 defne, 600 lavanta, 20 bin begonya, horoz İbiği, 15 bin kadife, 30 bin sardunya ve 2 bin adet tohum toprakla buluşturuldu.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kent genelinde yola sarkan ağaçların kuruyan dallarını budayarak, dalların yayalara ve araç sürücülerine zarar vermesini önlüyor. Ayrıca tarımsal faaliyetlere önem veren belediye, seralarda yetiştirdiği çiçekleri yaz aylarında kentin, park, bahçe ve refüjlerine dikmek için hazır hale getiriyor.

Üretim alanlarını artıran ve tarımsal faaliyetlere öncülük etmeye devam eden Safranbolu Belediyesinin  aynı zamanda bütçeye de katkı sağladığını belirten  Belediye Başkanı Elif Köse,’’ Belediyenin birçok biriminde yapılabilecek işleri kendi iş gücümüzle yapmaya çalışıyoruz bu sayede hem tasarruf ediyoruz hem de üretime katkı sağlıyoruz. Belediyenin asli işleri dışında üretim yönelik kaynaklarımızı etkin olarak kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin