Belediyeden İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2014 14:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediyeden İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Karabük Belediyesinin personele yönelik düzenlediği “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” konulu kurum içi eğitim seminerleri başladı.

İş kazalarının büyük oranda önlenebileceğinin vurgulandığı eğitimde; temel iş güvenliği, kişisel koruyucu donanımlar, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı v.b. konularda bilgiler verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları; İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacı ile güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken tedbirlerden bahsederken,  ekipman ve araçların iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göre denetlenmesi, iş verenlerin ve çalışanların iş güvenliği konusunda eğitilmesi, risk analizi ve acil eylem planının oluşturulması gibi konularda bilgiler verdiler. Uzmanlar ayırıca; iş kazalarında ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiğini anlattılar.

Eğitim seminerlerinin gerekliliğine vurgu yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili;  “Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz.  Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz, hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Seminerlerimiz devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin