Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2021 09:41 tarihinde yayınlandı
0

Belediye Serası Fabrika gibi çalışıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile faaliyete giren sera, yüksek verimliliği ile göz dolduruyor.

2020 yılında kurulan serada çok sayıda çiçeğin yanı sıra, ilçeye özgü maniye domatesinin de ekimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Elif Köse; seranın sadece üretmekle kalmadığını, serada üretilen ürünlerin çeşitli kurumlara satılması yoluyla belediye bütçesine katkı da sağladığını ifade etti.

Serada; 2020 yılında 7 bin 600 kadife çiçeği tohumlandı, fideden 7 bin 150 çiçek üretimi yapıldı ve ilk tohumlamada 14 bin 750 ilk yazlık çiçek üretimi gerçekleşti. Seranın 2 dönümlük alanında ilk etapta 3 ton maniye domatesi, şeker fasulye, empürme fasulye, biber çeşitleri (sivri, dolma biber, kapya, Arnavut, üçburun), sulu sultaniye bamyası ve patlıcan gibi çeşitli sebzelerin üretildiğini belirten Başkan Köse, yazlık sebzelerin belediyenin aşevine gönderilerek; taze sebze, salça ve sos olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

ÇAVUŞ ÜZÜMÜ ÜRETİMİNE DE BAŞLANDI

Belediye olarak yerli tohumlarla üretimi yapılan sebzelerden tekrar tohum olarak bir tohum bankası oluşturduklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Toplamda 70 bine yakın yazlık çiçek üretimi yaptık. Bölgemizin geçmişten gelen tadı olan çavuş üzümünün de çoğaltımı yaparak, 2 binin üzerinde lavantayı toprakla buluşturduk.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
iranin trabzon baskonsolosu mohebati dunya iranlilarin dimdik dayanmasina cok sasirdi RFF6bp13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.

“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”

Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”

Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin