Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Haziran, 2014 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Yapıldı

Karabük Belediyesi 2014 Haziran Ayı olağan Meclis toplantısı, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Başkanlığında Belediye Nikâh Salonunda yapıldı.

Bir önceki toplantıda alınan Belediye meclis kararları ile Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporları yapılan oylamada oy birliği ile kabul edilirken, Gündem Harici Konularından 6183 sayılı yasanın 90.maddesi gereği gayrimenkul satış üyesi seçimi yapıldı. Seçimde asıl üye Ahmet arslan, yedek üye izzet çelik oy birliliğiyle gayrimenkul satış üyeliğine seçildi.

Karabük Belediye Meclisi temmuz ayında tatil kararı verirken, bir sonraki Meclis  toplantısı 06 ağustos 2014 Çarşamba günü saat 17.00’de Yeşil Mahalle Nikâh Salonunda toplanmak üzere sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin