Belediye Hizmet Gazetesi Ağustos Sayısı Çıktı

Karabük Postası tarafından
08 Eylül, 2015 12:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan, aylık olarak çıkarılan ve Belediye Hizmetlerinin ve Projelerinin anlatıldığı Belediye Hizmetler ve Faaliyetler Gazetesinin Ağustos sayısı çıktı. Gazetenin Ağustos sayısında, Kazan’da gerçekleştirilen Avrasya Yerel Yönetimler Toplantısı ve Safranbolu’nun başarısı, Mezarlık Bilgi Sistemi, Bilgi Evinin final gösterileri, Hastane Ziyaretleri, Başkan Aksoy’un gündemi değerlendirdiği basın toplantısı gibi haberler yer alırken, bültenin iç sayfasında Safranbolu’da Somut Olmayan Kültür ve Bilmecelerde yer alıyor. Safranbolu Belediyesi Hizmetler ve Faaliyetler Tanıtım Bülteni Ağustos sayısı Belediye binası önü, Misak- ı Milli Meydanı, Tarihi Çarşı ve Safranbolu Terminalinde bulunan stantlarda yerini aldı.

Yetim Hakları İçin Tarihi Adım: Anayasal Düzenleme Gündemde

Haber Merkezi tarafından
27 Şubat, 2025 18:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karaman’da gerçekleştirilen panelde, yetim haklarının anayasa taslağına eklenmesi amacıyla önemli bir adım atıldı.

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (DÜNYEV) tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) iş birliğiyle düzenlenen panelde, yetim haklarının hukuki ve sosyal boyutları ele alındı. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, yetim haklarının anayasal güvence altına alınması için somut adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

TBMM’ye Sunulacak Rapor Hazırlanıyor

Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin desteklediği panele akademisyenler, hukukçular, eğitimciler ve din adamları katıldı. Panelin moderatörlüğünü Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Kocatürk üstlenirken, açılış konuşmasını DÜNYEV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, panelin sonuç raporunun TBMM’ye sunulacağını ve yetim haklarına dair anayasal bir düzenleme için girişimde bulunacaklarını ifade etti.

Panelde sunulan bildiriler, kapsamlı bir rapor haline getirilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) iletilecek. Çalışmaların nihai hedefi, yetim çocukların haklarını güvence altına alacak bir anayasa maddesinin oluşturulması olarak belirlendi.

Etkinlik, konuşmacılara belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.