Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2023 22:49 tarihinde yayınlandı
0

Bebekler bu kütüphanede hem gelişimlerini sağlıyor hem de sosyalleşiyor

Karabük’te 5 yıl önce açılan Türkiye’nin ilk bebek kütüphanesine gelen 0-3 yaş grubu bebekler yapılan çeşitli etkinlerle hem gelişimlerine katkı sağlıyor hem de sosyalleşiyor.

Erken dönemde bebeklerde kütüphane bilincinin oluşturulması amacıyla Türkiye’nin ilk bebek kütüphanesi 2018 yılında Karabük’te açılmıştı.
Açıldığı günden itibaren yoğun ilginin olduğu kütüphaneye çocuklarını getiren ebeveynler, onların görsel okuma dönemlerinde faydalanacakları oyuncaklar ve dokunmatik kitaplara ulaşabiliyor.

Fiziksel, bilişsel ve kavramsal gelişmelerine katkı sağlayacak etkinliklerin de yapıldığı kütüphane bebeklerin sosyalleşmelerini sağlıyor.

Öte yandan okuma kültürü ve kitap sevgisi temellerinin atıldığı kütüphaneden aileler de memnun olduklarını belirttiler.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hülya Özgün, ebeveynlerin bebek kütüphanesine rağbet gösterdiğini ifade etti.

“2018 yılından beri biz burada etkinliklerimize başlamıştık” diyen Özgün, “Hala devam etmeye çalışıyoruz. Çeşitli durumlardan dolayı, bazen aksamalar olabiliyor. Ülkemizde yaşanan bir deprem felaketi oldu biliyorsunuz. Ondan dolayı bir ara vermiştik. Şimdi, tekrar ufak ufak başladık” ifadelerini kullandı.

Bebek kütüphanesindeki hizmetten ailelerin memnun olduğunu belirten Özgün, “Onlardaki gelişimleri de biz gözleme fırsatı edinmiş oluyoruz. Çünkü buraya ilk gelindiğinde iki yaşında hatta bir buçuk yaşında başlayan bebeklerimizin ilkokula başladığını gördüğümüzde diğer öğrencilere göre en azından akademik düzeyde bile farklılıklarını gözlemleyebiliyoruz kütüphanemizde. Çünkü hala kullanmaya devam ediyorlar. Temennimiz gelecekte de bu şekilde devam etmeleri” diye konuştu.

Kütüphanede bebeklerin bireysel vakit geçirebildiklerini aktaran Özgün, “Onların düzeylerine uygun kitaplar, çeşitli materyaller bulunmakta. Bunun yanında kütüphanecilerimiz bazen çocuk gelişimcilerimiz ve arkadaşlarımızın desteğiyle kitap okuma saatleri, etkileşimli kitap okuma saatleri yapılıyor. Bunun yanında duyu materyalleriyle, bilişsel, duygusal gelişimlerini sağlayacak etkinlikler yapılıyor” dedi.

Ebeveynlerden Şevval Yazıcıoğlu, 2 yaşına kadar konuşmayan kızının bebek kütüphanesine kayıt yaptırdıktan sonra arkadaş çevresi ve düzenlenen etkinlikler sayesinde konuşmaya başladığını söyledi.
Yazıcıoğlu, bebek kütüphanesinin Karabük’e çok şeyler kazandırdığını ifade etti.
Başka bir ebeveyn Kübra Nur Ilgaz ise, Karabük’teki annelerin bebek kütüphanesinden yararlanmaları için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Şuan kütüphanede bulunan 0-3 yaş grubunda olan çocukların pandemide doğan kesim olduğunu kaydeden Ilgaz, “Bu çocuklar genelde bu yasaklarda hep evde kalığı için bencillik ve böyle hep bende olsun bilincinde yetiştiler ama biz bu kütüphane sayesinde pandeminin kalkmasıyla birlikte anneleri ve çocuklarını sosyalleştirerek çocukların hem bilişsel hem el becerilerinin gelişmesini sağlarken paylaşmayı öğreniyorlar. Burada sosyalleşiyorlar. Çok güzel aktiviteler yapıyorlar. Bugün de aynı şekilde aktiviteler yaptık. Bu bebek kütüphanesinden çok çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin