blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

“Bayramınızı mateme çevirmeyin”

Türkiye Trafik Kazalarını Tedbire Derneği Samsun Şube Başkanı Oktay Ergör, Ramazan Bayramı öncesinde şoförlere kıymetli ikazlarda bulunarak, "Lütfen bayramınızı mateme çevirmeyiniz" dedi.
Ramazan Bayramı’nda oluşabilecek trafik yoğunluğundan ötürü olumsuz sonuçlar yaşanmaması ismine bir kadro ikazlarda bulunan Oktay Ergör, "Bayramda tatile gideceklerin ve öbür vilayetlerde aile ziyaretlerinde bulunacak vatandaşlarımızın öncelikle araç bakımlarını kesinlikle yaptırmış olmaları, far ayarlarının denetim etmeleri, uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmaması, uzun yolda her iki saatte bir mola verilerek el ve yüz yıkamaları ve sürat limitlerine uyulmalı gerekiyor" diye konuştu.

"Trafikte sabır ve hürmet şart"
Trafik kazalarının birçoğu bayram tatillerinde meydana geldiğine dikkat çeken Ergör, "Bir de Bu Ramazan Bayramımızın ilkbahar ve çok yağmurlara denk gelmesi daha çok kıymet arz etmektedir. Türkiye Trafik Kazalarını Tedbire Derneği Samsun Şubesi olarak şoförlerimizi dikkatli olmaya, kurallara uymaya ve bilhassa aşağıda belirteceğim bahislerde dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Trafikte sabır ve hürmet kaidedir. Bu kurallara uyarak hareket etmekte yarar vardır. Unutulmamalıdır ki trafik hürmet işidir, başaran çağdaş kişidir. Bayram ve tatillerden evvel bu sene de olduğu üzere ilgili kurum ve kuruluşlar trafikle ilgili ikazları yapmakta, trafik takımları kontrollerini artırmaktadır. Buna karşın trafik kazaları yaşanmakta beşerler ölmekte, geride öksüz ve yetim çocuklar, dul eşler, acılı anne ve babalar, parçalanan aileler kalmaktadır" halinde konuştu.

"Lütfen bayramınızı mateme çevirmeyiniz"
Uyulması gereken kurallardan bahseden Ergör, "Hız limitlerine uyulmalı, çok sürat ve kusurlu sollama asla yapılmamalı, kırmızı ışıkta geçilmemeli, şoför ve yolcular emniyet kemerlerini kesinlikle takmalı, araç kullanırken telefonla görüşülmemeli, yakın takip yapılmamalıdır. Bilindiği üzere zincirleme kazaların birçok yakın takipten meydana gelmektedir. Mevsim değişiklikleri esnasında, karayollarımız yol üretim, bakım ve tamir çalışmaları yapmaktadır. Bu nedenle işaret ve işaretçilerin ikazları dikkate alınmalı, trafik polislerimizin ve Jandarma trafik ünitelerinin ikazları dikkate alınmalı ve onlara yardımcı olmaya çalışılmalı, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün cep telefonlarınıza gönderdiği iletiler dikkate alınmalı, gideceğiniz yere bir an evvel gitmeye değil, kurallara uyarak sağlıklı bir formda gitmeye çalışılmalıdır" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da karlı yokuşta cip alev aldı

Samsun’un Canik ilçesinde karlı yokuşta ilerlemeye çalışan cipte yangın çıktı. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.
Canik ilçesi Yeni Bulvar yolunda yokuş yukarı çıkan ve karla kaplı yolda ilerlemekte zorlanan cipten bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Kısa sürede alevler tüm aracı sardı. Durumu fark eden sürücü aracı yol kenarına çekerek dışarı çıktı.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye aracının müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin