Reklam
Reklam

BAYRAMDA 4 GÜN EVDEYİZ

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2020 12:51 tarihinde yayınlandı
0

23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı ile ilgili beklenen açıklama geldi. 81 ilin tamamında bu tarihlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

96 SAAT SÜRECEK

Corona virüsü salgını mücadele kapsamında alınan 96 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması kararıyla ilgili genelgenin İçişleri Bakanlığı tarafından yarın 81 ilin valiliklerine gönderilmesi bekleniyor.

23 Mayıs Cumartesi gününe denk gelen arefe gününden, bayramın son gününe denk gelen 26 Mayıs Salı gecesi 00.00’a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı önceki kısıtlamaların aksine Türkiye’nin 81 ilinde  uygulanacak.

SEYAHAT KISITLAMASI SÜRÜYOR

15 kent (Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak) için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatıldı, bu süreye Ramazan Bayramı da dahil edildi.

HANGİ DÜKKANLAR AÇIK OLACAK?

Bakkal, market, kasap ve tatlıcı dükkanlarının da 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasındaki kısıtlamadaki gibi son iki günde belli saatlerde (10.00-16.00) açılması öngörülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin