blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bayram dönüşü yolcu otobüslerinde ‘kemer denetimi’

Samsun polisi, Ramazan Bayramı dönüşünde ağır yolcu nakliyeciliği yapan şehirlerarası otobüslerinde emniyet kemeri denetimi uygulaması gerçekleştirdi.
Trafik güvenliğinin sağlanması ve şehirlerarası seyahat yapan vatandaşların huzur içinde seyahat edebilmesi hedefiyle, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri tarafından Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kapsamlı trafik kontrolleri gerçekleştirildi. Kontrollerde şehirlerarası yolcu nakliyatı yapan araçlara yönelik sürat, emniyet kemeri, şoför dokümanları, takograf kullanımı ve öteki yasal yükümlülüklerin denetimleri titizlikle yapıldı. Birebir vakitte yolcu bilgilendirme faaliyetleri de yürütüldü.
Uygulama kapsamında polis grupları, terminalden çıkış yapan otobüsleri durdurarak, "Sayın yolcular; hepinize iyi seyahatler diliyoruz. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak herkese ‘hayırlı yolculuklar’ diliyoruz. Emniyet kemeri takmak yasal bir zorunluluktur. Birebir vakitte kendi can güvenliğiniz açısından da ehemmiyet arz etmektedir. Emniyet kemeri takmak, kaza anında vefat ve yaralanma riskini en aza indirir. Bu nedenle seyahat esnasında emniyet kemerleriniz lütfen takılı vaziyette seyahat edelim" sözlerini kullandılar.
Ekipler, emniyet kemeri takmayan yolcuları uyarılıp, şoförlerin ve araçların evraklarını denetim ettikten sonra terminaldeki uygulamayı sonlandırdı. Kontrol ve uygulamaların farklı lokasyonlarda da devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin