Bayram dönüşü yolcu otobüslerinde ‘kemer denetimi’ - Karabük Haber Postası
bayram donusu yolcu otobuslerinde kemer denetimi b7LYxvgm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayram dönüşü yolcu otobüslerinde ‘kemer denetimi’

Samsun polisi, Ramazan Bayramı dönüşünde ağır yolcu nakliyeciliği yapan şehirlerarası otobüslerinde emniyet kemeri denetimi uygulaması gerçekleştirdi.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve şehirlerarası seyahat yapan vatandaşların huzur içinde seyahat edebilmesi hedefiyle, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri tarafından Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kapsamlı trafik kontrolleri gerçekleştirildi. Kontrollerde şehirlerarası yolcu nakliyatı yapan araçlara yönelik sürat, emniyet kemeri, şoför dokümanları, takograf kullanımı ve öteki yasal yükümlülüklerin denetimleri titizlikle yapıldı. Birebir vakitte yolcu bilgilendirme faaliyetleri de yürütüldü.

Uygulama kapsamında polis grupları, terminalden çıkış yapan otobüsleri durdurarak, “Sayın yolcular; hepinize iyi seyahatler diliyoruz. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak herkese ‘hayırlı yolculuklar’ diliyoruz. Emniyet kemeri takmak yasal bir zorunluluktur. Birebir vakitte kendi can güvenliğiniz açısından da ehemmiyet arz etmektedir. Emniyet kemeri takmak, kaza anında vefat ve yaralanma riskini en aza indirir. Bu nedenle seyahat esnasında emniyet kemerleriniz lütfen takılı vaziyette seyahat edelim” sözlerini kullandılar.

Ekipler, emniyet kemeri takmayan yolcuları uyarılıp, şoförlerin ve araçların evraklarını denetim ettikten sonra terminaldeki uygulamayı sonlandırdı. Kontrol ve uygulamaların farklı lokasyonlarda da devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil takla atti 1 yarali AjTHt7Nl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da otomobil takla attı: 1 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde otomobilin ilaç makinesine çarparak takla atması neticesinde 1 kişi yaralandı.

Kaza, Taşköprü ilçesi Alatarla köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, H.A. (80) idaresindeki 37 ABS 214 plakalı otomobil sürücüsü, yolda bulunan ilaç makinesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil takla attı.

Kazada yaralanan sürücü, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin