Reklam
Reklam

Bayburt’un yüksek kesimlerinde karla mücadele sürüyor

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
0

Bayburt’un yüksek kesimlerinde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Karla mücadele ekipleri yollarda olumsuzluk yaşanmaması için Nisan ayında çalışmalarını sürdürüyor.

Bayburt kent merkezinde aralıklı yağmur yağışı görülürken 2 bin 400 rakımlı Kop Dağı Geçidinde kar yağışı etkili oldu. Erzurum- Bayburt kara yolu güzergahındaki Kop Dağı Geçidi’nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı araçlar nisan ayında yolda kaldı. Yolda kalan sürücülerin yardımına Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yetişti. Kar temizleme ve tuzlama çalışmalarıyla yol, kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatli olması ve özellikle yazlık lastik uygulamasına geçen araçların yola çıkmaması hususunda yetkililer uyarıda bulundu.

Öte yandan, gece vatandaşların yardımına koşan Karayolları ekiplerinin gündüz saatlerinde de kar mesaisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Yer yer 5-6 metreye ulaşan kar kütlelerini kar temizleme araçlarıyla temizleyen Karayolları ekipleri, sürücülerin yolda sorun yaşamaması adına hummalı çalışma içerisinde bulunuyorlar.

Bayburt-Çaykara yolu arasında karla kaplanan yolları bir bir açan ekipler, kapalı yol bulunmadığını, çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin