Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, göçerlerin yaylalardan köylere göçü başladı

Meteorolojinin ani sıcaklık düşüşüyle birlikte kar uyarısında bulunduğu Bayburt’ta, yüksek kesimler yağan karla beyaz örtüye büründü. Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü yaylalarda göçerlerin koyun ve keçi sürüleriyle köylere geri göçü başladı.
Bayburt’un yüksek kesimlerindeki yaylalar, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Kentin yüksek rakımlı yaylaları, etkili olan kar yağışıyla birlikte kış mevsimini karşıladı. Özellikle Bayburt’un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasında bulunan 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı eteklerindeki Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri, yaylalar ve Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı beyaz örtüyle kaplandı. Yüksek kesimlerde kış adeta geri döndü. Yüksek kesimlere yağan karla birlikte il genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü.
Soğuk havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor.
Bayburt’un yüksek kesimlerindeki yaylalar serin havası, soğuk su kaynakları ve verimli otlaklarıyla her yıl çok sayıda göçer aileyi misafir ediyor. Yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkan göçerler, yılın yaklaşık 5 ayını 2 bin rakımlı yaylalarda geçiriyor. Genellikle bitki çeşitliliğinin zengin olduğu alanları tercih eden göçerler, doğayla iç içe bir yaşam sürerek hayvanlarının besin ihtiyaçlarını karşılıyor. Koyunlarını dağlarda otlatan göçerler, karın yağmasıyla birlikte köylere doğru geri dönüş göçüne başladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
08 Mayıs, 2025 11:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ailelere Doğum Paketi Desteği Protokolü

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Özel Medikar Hastanesi Arasında İndirim Protokolü İmzalandı.

“Türkiye Aile Yılı” çalışmaları kapsamında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Özel Medikar Hastanesi arasında, ailelere yönelik doğum paketi hizmetlerinde Türkiye genelini kapsayacak şekilde %15 oranında indirim uygulanmasını öngören protokol imzalandı.

İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile Özel Medikar Hastanesi Genel Müdür/Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin tarafından imzalanan protokol ile ailelerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişimi ve anne adaylarının doğum sürecinde ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Protokol kapsamında, tüm anne adaylarımız Özel Medikar Hastanesi tarafından sunulan doğum paketi hizmetlerinden %15 indirimli olarak yararlanabilecektir. Söz konusu indirim, belirlenen şartlar doğrultusunda 2025 yılı boyunca geçerli olacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Aile Yılı çerçevesinde kamu kurumları ve özel sektör arasında örnek iş birlikleri geliştiriyoruz. Ailelerimizin refahını artırmak, hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak ve onları her alanda desteklemek temel önceliğimizdir. Bu protokol de bu anlayışın bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Özel Medikar Hastanesi Genel Müdür/Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin ise, “Ailelerimizin en kıymetli anlarında yanlarında olmaktan, sağlık hizmetlerimizi toplum yararına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Aile Yılı kapsamında böyle bir katkı sunmak bizler için gurur verici” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.