karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2023 14:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bayburt Söğütlü Köyü Cami dualarla ibadete açıldı

Bayburt İl Müftülüğü koordinesinde Söğütlü Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile köy muhtarlığının destekleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapımına başlanan, kısa sürede inşası tamamlanan Söğütlü Köyü Cami dualarla ibadete açıldı. Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Büyük şehirlerde örneklerini görüyoruz ama taşrada bir köyümüzde tamamen Selçuklu mimarisiyle böyle bir cami yapılması beni çok memnun etti. Burada kuş yuvasıyla birlikte en ince detayına kadar düşünülmüş. Burada bir incelik var. Bizim atalarımız bu noktada kurdu da kuşu da aç kalan hayvanı da düşünüyor" ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Vali Eldivan, "Bin yılı aşkın süredir bu topraklarda yaşarken kulağımızda ezan sesi gözümüzde minare ve Al Bayrak olduğu zaman burası vatandır deriz. Camilerimiz sadece bir ibadethane değil, bizim dinimizin, kültürümüzün, örfümüzün ve adetimizin temelidir. Aynı zamanda bu topraklarda kalıcı olduğumuzun nişanesidir" dedi. “Camilerimiz gönüllerimizin gönüllerle buluştuğu mekanlardır" Vali Eldivan'ın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, “Bizim inancımızda Kuba’dan başlayarak Mescid-i Nebi ile devam eden ve Anadolu’nun dört bir yanında kurulan camilerimiz bu toprakların tapusu ve aidiyet sembolüdür. Camilerimiz gönüllerimizin gönüllerle buluştuğu mekanlardır" diyerek konuştu. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, “Böyle güzel bir eserin açılışını bizler gösteren Rabbimize hamd, resulüne salat ve selam olsun. Camiler bizim memleketimizin ülkemizin tapularıdır. Bu Köyümüzde de güzel bir eser meydana getirildi. Bu esere destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun. Memleketimize böyle nice güzel eserler kazandırmayı bizlere nasip eylesin. Camilerimizin içerisinde de Rabbimizin rızasını kazanacak hayırlı ameller yapmayı cümlemize nasip eylesin" şeklinde konuştu. Caminin yapım sürecinden bahseden Söğütlü Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cavit Türk, caminin yapılmasına destek veren hayırseverlere ve açılış törenine katılan vatandaşlara teşekkür etti. Açılış programına Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlker Yurduseven, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, vatandaşlar katıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
uc seritli yolda tehlikeli yaya gecidi korkutuyor mWVp2V7X
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Üç şeritli yolda tehlikeli yaya geçidi korkutuyor

Trabzon’un Moloz mevkiinde yayalar, üç şeritli yolda canlarını hiçe sayarak karşıya geçmeye çalışıyor. Üst ve alt geçidin bulunmadığı bölgede, camiye gitmek ya da ilçe minibüslerine binmek isteyen vatandaşlar yoğun trafikte tehlikeyle burun buruna kalıyor.
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkiinde inşa edilen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük camisi olan Hanife Hatun Camii çevresinde yaşanan yaya güvenliği sorunu, vatandaşları endişelendiriyor. Camiye ibadet için gelenler ile ilçelere giden minibüs hatlarını kullanmak isteyenler, üç şeritli karayolunda bulunan yaya geçidini kullanarak karşıya geçmeye çalışıyor.
Bölgede üst ya da alt geçidin bulunmaması nedeniyle yayalar, yoğun araç trafiği arasında zaman zaman koşarak ya da araçların önüne atlayarak yolun karşısına geçmek zorunda kalıyor. Özellikle namaz saatlerinde ve hafta sonlarında artan yaya yoğunluğu, tehlikeyi daha da büyütüyor.
Yapıldığı günden bu yana birçok trafik kazasının yaşandığı bölgede, yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlara araç çarpması sonucu yaralanmalar meydana geldi.

"Her gün kullandığımız bir geçit; Korkuyoruz"
Sürücülerin hızla seyrettiği üç şeritli yolda yalnızca yaya geçidinin bulunması, güvenlik açısından yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, üst geçit ya da alt geçit yapılmasını istiyor.
Yolun karşısına geçmeye çalışan Hasan Şahin, "Burada üst veya alt geçit olması gerekiyor. Can güvenliği yok. Minibüsler kalkış noktası değişti. Herkes karşıya geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde beni az kalsın araba eziyordu. Her gün kullandığımız bir geçit. Korkuyoruz" dedi.
Şahin Nas isimli vatandaş ise, "Burada büyük bir cami yapıldı. İnsanların karşıya geçmesi büyük bir tehlike oluşturuyor. Mutlaka alt geçit yapılması gerekiyor. Karşıya koşarak geçiyorum. Hayati bir önem taşıyor. Yapılmasında fayda var" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin