blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Batı Karadeniz’de fırtına etkili oluyor

DÜZCE(İHA) – Batı Karadeniz’de soğuk hava ve fırtına tesirli oluyor. Fırtına nedeniyle Akçakoca’da denizde dalga uzunluğu 4 metreyi buldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz’de rüzgarın, 11 Nisan 2025 Cuma günü kuzey ve kuzeybatıdan, günün birinci saatleri ile 12 Nisan 2025 Cumartesi, gün uzunluğu doğu - batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına halinde eseceğinin varsayım edildiğini bildirdi. Meteorolojinin uyarısı sonrasında bugün sabah saatlerinde Batı Karadeniz’de fırtına başladı. Fırtına ile birlikte denizin rengi değişirken dalga uzunluğu 4 metreye ulaştı. Yetkililer fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ üzere aksiliklere sebep olabileceği buna karşı dikkatli ve önlemli olunmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Demirkapı Yaylası’nda sisten yönlerini şaşıran dağcıların imdadına jandarma ve AFAD yetişti

Trabzon’un Çaykara’nın ilçesinin Demirkapı yaylası göller bölgesine yürüyüş yapan 75 kişilik dağcı küme, dönüş yolunda ağır sisin tesiriyle yollarını şaşırınca imdatlarına jandarma, istekli korucular ve AFAD yetişti.
Alınan bilgiye nazaran, bugün sabah saatlerinde araçlarla Uzungöl’ün üstündeki göller bölgesine giden 75 kişilik dağcı kümesi buradaki yürüyüşleri sonrasında dönüşe geçti. Lakin yağmur ve sis nedeniyle Demirkapı yaylası Bayburt vilayet sonlarına yakın bir noktada grup dönüş yolunu kaybetti. Kümenin telefonla yardım davetinde bulunmasına karşın jandarma takımlarına pozisyon bilgisi verememeleri üzerine yerleri tam olarak bir mühlet belirlenemedi. İstekli korucuların da yardımı ile bir müddet sonra takımın yeri ve pozisyonu belirlendi. Bölgeye hareket eden takımlar, 2-3 saatlik seyahatin akabinde dağcı takıma ulaşıldı. Dağcıların istekli korucular, jandarma ve AFAD takımları ile dönüşe geçtiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin