Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Mayıs, 2014 14:33 tarihinde yayınlandı
0

Batı Karadeniz YURT-AY Derneği Kuruldu

Batı Karadeniz YURT-Ay Derneği’nin Genel Merkezi Karabük’te kuruldu. Selahattin Ünlü Başkanlığında kurulan Dernek Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Bolu İllerine hitap edecek. Ereğli İlçesinde ise Şube açılacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dernek Başkanı Selahattin Ünlü, Derneği Yetiştirme Yurdundan ayrılanlara sahip çıkmak ve onların hayata tutunmalarını sağlamak ve onların her türlü ihtiyacını karşılamak için kurduklarını belirterek, “Ben de Yetiştirme Yurdundan ayrıldım. Benim durumumda da olan bir çok arkadaşımız var. Daha önce bir Dernek vardı ama o Derneğimiz kapandı. Bizler de aramızda bir karar alarak böyle bir Dernek kurduk. Zaten bir yıldır alt yapı çalışmalarını yapıyorduk. Derneğimiz Batı Karadeniz’e hitap edecek. Ereğli İlçemizde yakın zamanda bir Şube açacağız. Derneğimizin genel Merkezi Karabük olacak. Devletimiz  18 yaşına kadar bakıyor, işe de yerleştiriyor. Ancak 18 yaşına gelen bir çocuk yurttan ayrıldıktan sonra Devlet onu işe yerleştirene kadar  sahipsiz kalıyor. İşte burada Dernek olarak biz devreye gireceğiz. Yani Devlet işe sokana kadar bizler bu çocuklara sahip çıkacağız, işe yerleştireceğiz, barınmalarını sağlayacağız. İşimiz bununla da bitmeyecek, kötü alışkanlıklar edinmemeleri için de sürekli kontrol altında tutacağız. Bunları topluma kazandıracağız. . Kısacası 18 yaşına kadar Devlet sahip çıkacak, Devlet işe yerleştirene kadar da biz sahip çıkacağız” dedi.

Denek Başkanı Selahattin Ünlü ayrıca Dernek olarak Ereğli İlçesinde toplanacaklarını ifade ederek, “Ereğli ilçesinde 19 Mayıs tarihinde arkadaşlarımızla bir araya gelerek istişare toplantısı yapacağız. Daha önce Ereğli de böyle bir Dernek vardı orası da kapandı. Şimdi orada da Şube açacağız” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
8f871a35 e9ee 48be a696 5fb958d1a9d0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Mayıs, 2026 15:10 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Cevdet Akay Neden Sessiz?

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP)  mutlak butlan kararının ardından, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Özgür Özel’den yana  net bir tavır sergilerken, Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın konuya ilişkin henüz açıklama yapmamış olması partililer arasında eleştiri konusu oluyor.

Genellikle hem ülke gündemi hem de Karabük’ün sorunlarına dair açıklamalarıyla bilinen Akay’ın bu konudaki sessizliği, parti içinde sorgulanıyor. Akay’dan bir an önce tavrını netleştirmesi yönünde beklenti olduğu belirtiliyor.

Parti kulislerinde, Akay’ın henüz pozisyonunu netleştirmemiş olmasının farklı nedenlere dayanabileceği konuşuluyor. Siyasi süreçlerde zaman zaman temkinli duruşun tercih edildiği, özellikle parti içi dengelerin hızlı değiştiği dönemlerde bazı isimlerin açıklamalarını geciktirebildiği ifade ediliyor. Akay’ın ilerleyen günlerde nasıl bir tutum sergileyeceği ise merakla takip ediliyor.

Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ismi de kulislerde öne çıkıyor. Uzun süredir olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı bilinen Köse’nin, Özgür Özel’in Karabük’teki mitinginde kendisine yönelik övgü dolu ifadeler alması, siyasi geleceğine dair yorumları artırmıştı. CHP’de yaşanan gelişmelerin ise Köse’nin olası planlarını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceği belirtiliyor.

CHP’de  önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo oluşacağı, teşkilatlarda  dengelerin nasıl şekilleneceği ve olası yeni saflaşmaların ortaya çıkıp çıkmayacağı ise siyasi çevreler tarafından yakından izleniyor.(Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin