Reklam
Reklam
66b0cd8d0fa17 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Ağustos, 2024 16:03 tarihinde yayınlandı
0

Başkasına Ait Kart ve Hesap Kullanımı Yasaklandı

02 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yasa uyarınca, başkasına ait kart ve banka hesaplarının kullanımıyla ilgili önemli düzenlemeler getirildi. Buna göre; Fatura kesilen müşteriden yapılan tahsilatın mutlaka fatura müşterisi olması zorunluluğu getirildi.

Başkasının hesabından ve kartından tahsilat yapılması yasaklandı. Ayrıca; Mal ve hizmet alımlarında başkasına ait kredi kartı ve banka hesabından ödeme yapmak da yasaklandı.
Müşteriden olan alacakların üçüncü kişi tarafından (özellikle kredi kartı ve mail order ile) ödenmesi, Ticari işletmelere ait ödemelerin şirket ortağı veya çalışanının şahsi hesap ve kredi kartı ile yapılması yasaklanırken, Ödemeler yalnızca ticari işletme hesap ve kredi kartı ile yapılabilecek.
Yasa dışı işlemler yapanlar için her bir işlem bedelinin %10’u kadar ceza uygulanacak. %10’luk ceza tutarı, şirketler için 20.000 TL’nin altında ise 20.000 TL, şahıs işletmeleri için 10.000 TL’nin altında ise 10.000 TL olarak belirlendi.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, işletmelerin ve bireylerin finansal işlemlerinde daha dikkatli olması gerekecek. Yasaya aykırı hareket edenler ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan kurban bayrami mesaji xEQ3zzMh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Hacıbektaşoğlu mesajında, bayramların toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği özel zamanlar olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Zonguldaklı Hemşehrilerim; Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzurunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; gündelik hayatın telaşı içinde çoğu zaman ertelediğimiz hatırlamaları yeniden mümkün kılan özel zamanlardır. Aile bağlarının güçlendiği, büyüklerin ziyaret edildiği, çocukların sevincine ortak olunduğu, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bu günler; aynı zamanda toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği anlardır.

Kurban Bayramı’nın taşıdığı anlam; paylaşmakla eksilmeyen, aksine çoğalan iyiliği hayatın merkezinde tutabilmektir. Bir sofrayı, bir selamı, bir duayı ve imkânı paylaşabilmenin değeri; bayramların bizlere bıraktığı en kıymetli miraslardan biridir.

Bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için özellikle bayram süresince yola çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyorum. Emniyet kemeri kullanmak, hız sınırlarına riayet etmek ve yorgun şekilde direksiyon başına geçmemek; hem kendi hayatımız hem de sevdiklerimizin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım ki bayramın en güzel tarafı, sevdiklerimizle sağlık ve huzur içinde bir araya gelebilmektir.

Bu mübarek günlerin; kırgınlıkların geride kaldığı, gönüllerin birbirine daha da yaklaştığı ve dayanışma duygularının güçlendiği günler olarak yaşanmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz şehitlerimizin emanetleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere siz değerli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın insanlığa huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin