Başkanlık Ofisi 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesine Kuruldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2015 14:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkanlık Ofisi 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesine Kuruldu

Makamını bir günlüğüne 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi’ne taşıyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, hem çalışmalarını yürüttü, hem de mahallenin sıkıntılarını yerinde tespit etti.
Gezici Başkanlık Ofisi Uygulamasını hayata geçirdiği günden bu yana her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2015 yılının 2. turuna start verdi. 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Vergili, mahalle sakinleri ile bire bir görüşerek vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinledi.
Mahalleleri ile ilgili bilgiler veren 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı, mahallelerinde birkaç ufak sorun olduğunu, bunlarında yapılamayacak bir iş olmadığını söyleyerek, bu zamana kadar yapılan çalışmalarından dolayı Başkan Vergili’ye mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
Başkan Vergili kendileri ile bir süre sohbet ettikten sonra 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin