Karabük Postası tarafından
13 Ekim, 2015 13:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkanlık Makamı Karabük Mahallesine Kuruldu

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Gezici Başkanlık Ofisi Uygulamasının yedinci turunda Karabük Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette mahalle sakinleri adına konuşma yapan Karabük Mahallesi Muhtarı Kemal Özdemir; “Gezici Başkanlık projesini hayata geçirdiğiniz günden bu güne sorunlarımızı ayağımıza kadar gelip dinliyorsunuz. Mahallem adına sayın Başkanıma teşekkür ederiz. Mahallem gün geçtikçe gelişen bir mahallem. 1989’da benim 460 tane seçmenim varken şuan ise 2500 seçmenim var. Bunu 4’le çarptığında 10 bin nüfus, yeni binaların bitiminde 20 bine yaklaşır. Mahallemiz gelişen bir mahalle olduğundan sizden mahallem adına bir Sosyal Yaşam Merkezi istiyoruz. Bir isteğimiz de yağmur suları ile ilgili yağmur suyunu kesecek bir formül istiyoruz” dedi. Mahallelerde ilk yaptığımız zamanlardaki toplantılarda 25-30 problem konuşuyorduk, şuanda konuştuğumuz konular problem bile değil diyen Başkan Vergili; “Havaların ısınmasıyla Karabük Mahallesinde asfalt sorunu olan 4-5 ara sokağın asfaltı atılacak. Yeni binaların yapımından dolayı binalar biter bitmez asfalt çalışmalarını başlatırız. Yağmur suları ile ilgili Karabük’te bugüne kadar hiçbir şey yapılmamış. Yağmur sularının hepsini kanalizasyona bağlamışlar, kanalizasyon da 5 dakika yağmur yağdığında kaldırmıyor. İller Bankasından büyük bir proje yaptım, 1,5 sene sürdü. Önümüzdeki günlerde projeleri teslim edecekler. Kanalizasyon kanalları gibi 700 kilometre kanallar yapılacak. Bu sayede su taşkını ortadan kalkacak. Kayabaşı merkezinde yapacağımız kolektör yapılıp, köprüye kadar kazınıp dereye bağlayacağız. Bu sayede kemikli dereden gelen suyun önünü kesmiş olacağız” dedi. Samimi bir ortamda mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Vergili, vatandaşların kendisine yöneltilen soruları yanıtladıktan sonra Karabük Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin