Başkan Yasin Aydın’dan Elif Köse’ye Sert Tepki: “Hukuk Herkes İçin Hukuktur” - Karabük Haber Postası
Kirmizi Sade Saglik Haber Manseti Youtube Kucuk Resmi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Temmuz, 2025 16:09 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 06.07.2025 12:32
0
0

Başkan Yasin Aydın’dan Elif Köse’ye Sert Tepki: “Hukuk Herkes İçin Hukuktur”

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yaptığı açıklamalara ilişkin yazılı bir değerlendirme yaptı. Aydın, açıklamasında hukukun üstünlüğü ilkesine vurgu yaparak, “Hukuk herkes için hukuktur – suçu örtmek değil, ayıklamak gereklidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, Belediye Başkanı Elif Köse’nin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını öne sürerek, açıklamalarının çarpıtılmış bir mağduriyet söylemine dayandığını belirtti. CHP’li belediyelerde son dönemde yaşanan skandallara dikkat çeken Aydın, “Rüşvet alırken suçüstü yakalanan CHP’li belediye başkan yardımcısı Engin Tüfekçi olayı hâlâ görmezden geliniyor. Bu anlayışla şeffaflıktan, hesap verebilirlikten ve adaletten söz edilemez” dedi.

“CHP’li Siyasilerle İlgili Kayıtlar Ortada”

Aydın, Karabük’te bir CHP’li siyasetçinin yakınlarının vatandaşlardan işe yerleştirme vaadiyle para topladığı iddialarına da değindi. Bu olayın ses ve görüntü kayıtlarıyla belgeli olduğunu hatırlatan Aydın, yaşananları “rezalet” olarak niteledi.

Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yargının attığı her adımı ‘siyasi operasyon’ olarak nitelendirmek; sadece gerçeğin üzerini örtme çabası değil, aynı zamanda suça ortak olmaktır. Gerçek adalet, suça bulaşanın kimliğine değil, işlediği suça bakar. Eğer hukuk gerçekten herkes için eşitse, belediye koltuklarında oturanların da dokunulmaz olmadığını kabul etmek gerekir.”

“Temiz Siyasetin Temeli: Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık”

Aydın, siyasetçilerin millete karşı sorumlu olduklarını vurgulayarak, temiz siyasetin temelinin şeffaflık ve hesap verebilirlik olduğunu belirtti. Hukukun siyasallaştırılmasına da suçun siyasallaştırılmasına da karşı olduklarını ifade eden Aydın, “Milletin vergisiyle hizmet edenler, halkın güvenini suiistimal edemez” dedi.

Açıklamasının sonunda adaletin, hatalıyı koruyarak değil, hatalıyı ayıklayarak sağlanabileceğini ifade eden Yasin Aydın, kamuoyunu hukuki sürece saygı göstermeye davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yagis sonrasi heyelan tarlayi kullanilamaz hale getirdi A46V4wkC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta yağış sonrası heyelan tarlayı kullanılamaz hale getirdi

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yoğun yağışların etkisiyle meydana gelen heyelanda tarım arazisi zarar gördü.

İlçeye bağlı Arpacı Karaçay köyünde, etkili olan yoğun yağışlar toprak kaymasına neden oldu. Zindan Ağzı mevkiinde meydana gelen heyelan sonucu yaklaşık 200 metrekarelik tarım arazisi zarar gördü.

Tarla sahibi Necmettin Türklü, son dönemde artan yağışların zemini yumuşattığını belirterek, arazisinin bir bölümünün kaydığını söyledi. Türklü, “Bu sene yağışların fazla olması sebebiyle tarlamızın bir kısmında heyelan oluştu. Yaklaşık 200 metrekarelik alan yer değiştirdi. Tarlamız şu an kullanılamaz durumda. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı” dedi.

Heyelan nedeniyle tarım alanında derin yarıklar oluşurken, toprak kütlesinin aşağı doğru kaydığı gözlendi. Olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasarın boyutunun belirlenmesi için bölgede inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin