Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2014 08:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Vergili: “Feyiz ve Bereketin Coştuğu Mübarek Gecelerimizden Biri de Miraç Gecesidir”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Miraç Kandili Münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Miraç kandili gibi önemli dini günlerin insanlık için bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Vergili, “Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Böylesi günlerde insanın bugüne kadar neler yaptığını düşünmesi gerekmektedir, dolayısı ile yaptığımız davranışların gözden geçirilip, bir muhasebe yapılması önemlidir” dedi. Vergili, şunları söyledi: “Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Resulullahın (a.s.m.) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu anlamlı gecenin ülkemize Milletimize, İslam Alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirerek, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını dilerim. Manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı mübarek Miraç Kandilinizi tebrik ediyor, Karabük, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum”.  
blank
Berkay Doğan tarafından
10 Mart, 2025 10:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğdu: “112 İstasyonlarının Sayıları Artırılmalı”

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Sadık Doğdu, Karabük'te 112 İstasyonlarının sayısının artırılmasını istedi.

Daha önce İl Sağlık Müdürlüğüne bu konudaki taleplerini ilettiklerini hatırlatan Başkan Doğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların sağlık yardımına en muhtaç olduğu anlarda verilen Acil sağlık hizmetlerinde  istasyon eksikliği ne yazık ki ilimizde hissedilmeye başlamıştır.

Karabük merkezde 7 Safranbolu'da ilçesinde 3 Acil sağlık istasyonu bulunan  diğer İlçelerimizle birlikte Toplam 16 Acil sağlık istasyonu bulunmaktadır. Toplam Acil sağlık istasyonlarımız geçtiğimiz 2024  yılında 42.000 vakaya gitmiş ve 10 Acil Sağlık istasyonumuz da 630 İl dışı sevk vakasına gitmiştir. Bu rakamları 10 istasyona böldüğümüzde ortaya çok ağır bir iş yükü çıkmaktadır.

Türk Sağlık-Sen olarak daha öncede bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gerekli müracaatımızı yazılı bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bulunduk.

Bu verilere bakıldığında ise meselenin aciliyeti bir kez  daha kendini göstermektedir.

Bölgeler arası uzaklık, zorlu kış şartları gibi coğrafi zorluklarda dikkate alındığında Karabük'e 2 Acil sağlık istasyonu açılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu gerçeklik fedakarca hizmet eden 112 çalışanlarımızın hizmet sunumuna hem de hizmeti alan vatandaşlarımıza olumlu katkılar sağlayacaktır.

Bu nedenledir ki  İlimiz Kamu ve Sağlık İdaresini bu konuda gereğini yapmak için girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.