Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Uluçay, “Kadına şiddette toleransımız yok”

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yapılan açıklamada kadına yönelik şiddette toleransa müsaade etmeyecekleri bildirildi.

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak için buradayız” diyen Uluçay, “Kadın ve çocuk mezarlığına dönen Gazze’deki acıların gölgesinde bu açıklamamızı yapıyoruz. Ateşkesin kalıcı olmasını diliyoruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırılar ve toplu şiddetin, aynı zamanda savaş suçu olduğunu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Maalesef şiddetin en ağırı Gazze’de yaşanıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk, 4 kadın öldürüldü. Burada ölen sadece masum kadın ve çocuklar değil vicdanlarımızdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergilediklerini belirten Uluçay, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı gibi ‘kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğu’ düşüncesiyle birçok adım attık. Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere, fırsat eşitliği, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımı hükümetlerimizin öncelikli politika alanlarındandır” dedi.

Şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu aktaran Uluçay, “Tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok. AK Parti olarak Anayasa’dan TCK’ya, İş Kanunu’ndan sosyal politika uygulamalarına kadar yüzlerce düzenleme ve kanunu hayata geçirdik. Şiddetle mücadeledeki kararlılığımızı 2002 yılında, daha ilk seçim beyannamemizde, ifade ettik. AK Parti olarak inanıyoruz ki eğitim, kadın-erkek eşitliği konusunda şiddetin önlenmesi için atılan en temel adımdır. Bu düşünceyle kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışmanın gücü önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak kapsamlı çözümler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Uluçay, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle şiddetin sadece ev, sokak ve işyerleri ile sınırlı olmadığını vurgulamak istiyoruz. Çatışmalarda zorla silahlandırma, çatışmaya zorlama, tecavüz ve intihar görünümlü infazlar da kadına yönelik şiddetin en ağır biçimidir. YPG-PKK gibi terör örgütlerinin uluslararası raporlara giren kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetini, infazını bir kez daha kınıyoruz. AK Parti Kadın Kolları olarak kadına yönelik her türlü şiddeti reddediyoruz. Tek bir kadının dahi şiddet görmesine tahammülümüz yok. Ev içinde, çatışmalarda, terör faaliyetlerinde ve her türlü zeminde şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, şiddeti araçsallaştıran, olumlayan zihniyete karşı kadın erkek omuz omuza mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin