Reklam
Reklam
672cb1df4d931
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
07 Kasım, 2024 15:26 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Özer’den Emekli Maaşı ve Asgari Ücret Vurgusu

YENİDEN REFAH PARTİSİ KARABÜK İL BAŞKANI: “EMEKLİ MAAŞLARI VE ASGARİ ÜCRET EN AZ 35.000 TL OLMALI”

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, ülkenin gündeminin ekonomik krizle boğuşmaya devam ettiğini belirtti. Ekonominin, vatandaşların en büyük sorunu haline geldiğini ifade eden Özer, “Malum, ülkemizin gündemi farklı konularla farklı mecralara çekilmek istense de vatandaşımızın gündemi maalesef ekonomi. Keşke ekonomimiz dörtdörtlük olsa, alım gücümüz yüksek olsa da bu mevzuları konuşmasak.” dedi.

Özer, son dönemde emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili kamuoyuna yansıyan haberlere de değindi. Dört aylık enflasyon artışının emekli maaşlarına %12 fark oluşturacağını belirten Özer, Kasım ve Aralık aylarında yapılacak zamlarla maaşların iyileştirileceğini söyledi. Ancak, bu artış oranının yetersiz olduğunu ifade etti. Özer, “Hükümetin, emekli maaşlarına ilişkin yaptığı planların yetersiz olduğunu düşünüyoruz. En düşük emekli maaşı minimum 35.000 TL olmalı.” diye konuştu.

Bu maaş oranını nasıl hesapladığını da açıklayan Özer, “Yoksulluk sınırı dört kişilik bir ailenin 70.000 TL olmuş. Emekliliği de Karıkoca iki kişilik bir aile olarak hesap edersek, minimum 35.000 TL yapar. 70.000 TL’nin yarısı dolayısıyla en düşük emekli maaşı bu olmalıdır.” şeklinde sözlerini sürdürdü. Özer, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bu maaş artışının şart olduğunu belirterek, hükümete çağrıda bulundu.

Özer ayrıca, asgari ücretin de en az 35.000 TL olması gerektiğini söyledi. Asgari ücretin işverenler için zorlayıcı olmayacağını ifade eden Özer, “Bu ücreti işyerleri ödeyebilir, ancak devletin SGK primleri ve vergi gibi parametrelerde yapacağı indirimlerle bu maliyeti azaltması gerekir.” dedi. Özer, devletin işverenleri destekleyerek vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirebileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
c 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Briç turnuvası Türkiye’nin dört bir yanından sporcuları ağırladı

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen “Altın Safran Briç Turnuvası,” Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla tamamlandı.

Safranbolu’da ilk kez gerçekleştirilen ve 9-10 Mayıs tarihlerinde Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva, yaklaşık 250 sporcuyu bir araya getirdi. Zekâ, strateji ve konsantrasyonun ön plana çıktığı müsabakalarda sporcular, Safranbolu Belediyesinin konuğu olarak iki gün boyunca kıyasıya mücadele etti.

Organizasyonun ilk gününde Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ve Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Esat Murat Molva, turnuva salonunu ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi. Safranbolu Briç Kulübü koordinasyonunda ve belediyenin destekleriyle yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen heyet, yarışmacılara başarı dileklerini ileterek organizasyonun heyecanına ortak oldu.

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı bu prestijli turnuva, kentin spor turizmine ve sosyal hayatına katkı sağlayan önemli bir organizasyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların katılımıyla düzenlenen turnuva, 10 Mayıs akşamı gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından sona erdi.

ZekA oyunlarına ilgi duyan çok sayıda vatandaşın da takip ettiği organizasyon, Safranbolu Belediyesinin organizasyon başarısıyla birlikte ödül töreninin ardından tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin