Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ağustos, 2023 11:44 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse’nin 30 Ağustos Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 30 Ağustos Zaferinin 101. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Baskan Kosenin 30 Agustos Mesaji

Başkan Köse Mesajında; Başkomutan Mustafa Kemal hassasiyetle yürüttüğü büyük taarruz planını 26 Ağustos 1922’de faaliyete sokmuş, düşmanlarımız milletimizin sarsılmaz iradesi tarafından tarihin derinliklerine gömülmüştür. Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk eşine rastlanmayan bu zaferi 1 Eylül 1922’deki telgrafında şu şekilde duyurdu:

‘’Garp cephesinde 26 Ağustos’ta başlayan taarruzumuz Afyonkarahisar, Altuntaş, Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde beş gün beş gece devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordularının yiğitliği, şiddeti ve süratiyle, zalim ve mağrur düşman ordusunun ana unsurları akıllara dehşet verecek katiyetle imha edildi.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Afyon ve Dumlupınar’da yakılan bağımsızlık ateşi, ordularımızın önlenemez yükselişi ve ilerleyişiyle başarıya ulaşmıştır.

30 Ağustos, bir dehanın askeri zaferi ve milletimizin bağımsızlığa olan inancı ile gelen hürriyet günüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devletine giden yolda büyük bir dönüm noktası olan bu büyük zafer, milletimizin bağımsızlığa olan inancının göstergesidir.

Bize düşen görev, Cumhuriyetimizin 100. yılında, tarih sahnesinde iz bırakan milletimizin mirasını layıkıyla anmak ve milletimizin zor zamanlarında elde ettiği zaferlerin neticesi olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek muhafaza etmektir.

Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; bu toprakları bize yurt kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrek hamidiye anadolu lisesinden siir ve resim etkinligi HZTrCz5d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesinden şiir ve resim etkinliği

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyete bulunan Hamidiye Anadolu Lisesi tarafından şiir ve resim etkinliği düzenlendi.

Okulun iç mekanında gerçekleştirilen program davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Organize edilen etkinlikte konuşan okul müdürü Siyami Akpınar,” Sanat insanların düşüncelerini ifade etmesinin en güzel yollarından biridir. Bu sergide yer alan her eser, sabrın, emeğin bir ürünüdür. Öğrencilerimiz farklı teknik ve renklerle kendi dünyalarını tuvallere yansıtarak bizlere bir birinden değerli çalışmalar sunmuşlardır. Sergimizin hazırlanmasından emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuba Karakaya, Müzik Öğretmenimiz Siyami Tığ’a ve eserleri ile katkıda bulunan öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi iç mekanında gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Sergimizin hazırlanmasından emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuba Karakaya, Müzik Öğretmenimiz Siyami Tığ’a ve eserleri ile katkıda bulunan öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi iç mekanında gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Adil Karakaruk, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin