Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2019 11:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Köse’den Miniklere Hediye

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile İlçedeki tüm 1. Sınıflara kalem kutusu, kalemtıraş, silgi ve kalemlerden oluşan set hediye edildi. Kalealtı İlköğretim Okulundaki hediye dağıtım törenine katılan, minik öğrenciler tarafından ilgi ve sevgi ile karşılanan, çocuk sevgisi ile tanınan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ; “Bugün ilkokula adım atan pırıl pırıl çocuklarımızın mutluluğuna ve heyecanına ortak olmak için ziyaretler gerçekleştirdik çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik” dedi. Safranbolu’daki tüm okullarda 1. Sınıflara dağıtımın yapılacağını belirten ve geleceğimizin teminatı yavrularımız hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceğidir diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Köse; “Her zaman ifade ettiğimiz gibi gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Safranbolu Belediyesi olarak eğitim camiamızın her zaman yanındayız. Çocuklarımızın sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerde yer alması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının ilçemize ve ülkemize, geleceğimizin umudu olan çocuklarımıza, müdür, öğretmen ve tüm çalışanları ile birlikte velilerimize hayırlı olmasını diliyor, sevgili yavrularımıza sağlıkla, huzurla, başarılarla dolu güzel bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu. Başkan Köse’ye okul ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin