Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında vatandaşın kapısını çalan ekiplere, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de katılarak, Kirkille Mahallesi’nde bulunan vatandaşların kapısını çaldı.
Safranbolu Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini almak üzere DERMAN adıyla bir ekip kurdu. Safranbolu genelinde kapıları çalınan vatandaşlara talep şikâyet ve önerileri soruluyor, vatandaşın şahsi ve kentle ilgili şikayet ve önerileri alınarak belediyenin ilgili birimlerine iletiliyor.
Mahalle sakinleri, Başkan Köse’nin kapılarını çalmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek hizmetin kapıya gelmesinin çok güzel bir uygulama olduğunu belirttiler. Başkan Köse ise kendisinin ve ekip arkadaşlarının daha ulaşılabilir bir belediye olmak için talepleri yerinde almaya devam edeceklerini belirtti.
Kapılarına gidilen vatandaşlara ayrıca su tasarruf aparatı, Türk Bayrağı, Belediye’nin Altın Safran Gazetesi, mahallelere yapılan hizmet broşürü, su tasarrufu konusunda bilgilendirici broşürler ve kurabiye götürüldü.


Başkan Köse sıkıntı ve talepleri yerinde dinliyor
Kuraklıktan ikiye ayrılan Yedikır Baraj Gölü bu yıl yüzde 97 doluluğa ulaştı
Amasya’da sulamada kullanılmasının yanı sıra göçmen kuşların yaz döneminde konakladığı Yedikır Baraj Gölü’ndeki su seviyesi yüzde 97’lere ulaştı. Kurak dönemlerde suların çekilmesiyle ikiye ayrılarak ortasındaki adaya kadar yürünebilen göl, son yağışların da etkisiyle tamamen dolma aşamasına geldi.
Amasya’nın Suluova ilçesinde tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılamasının yanı sıra göçmen kuşların yaz döneminde konakladığı 600 hektarlık alanı kaplayan gölün ortasında sandallarla ulaşılabilen adaya kuraklığın etkisiyle kıyıdan yol açılmıştı. 1985 yılında kullanımı başlayan barajın sular altında kalan eski Amasya-Merzifon bağlantı yolu da tekrar ortaya çıkmıştı. Bu yıl ise yağışların etkisiyle göl, su seviyesinin yüzde 97’lere ulaşmasıyla tamamen dolma aşamasına geldi.
Ak pelikan ve telli turnaların üreme alanı
Yedikır Baraj Gölü, 170’ten fazla kuş türüne ev sahipliği yapmasının yanı sıra nadir görülen kuşların da üreme dönemlerini geçirdiği alan olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda Afrika’dan gelen ak pelikan ve telli turnaların üreme alanı olan bu gölde ötücü kuğular da görülmeye başlanmıştı.
“Çok güzel yağışlar oldu”
Kıyısında balık tuttuğu gölün doluluk seviyesine ulaşmasından mutlu olan vatandaşlardan 45 yaşındaki Murat Aydemir, “Bu sene Allah nasip etti. Çok güzel yağışlar oldu. Ben barajın daha önce bu kadar dolduğunu görmedim” dedi. Kuraklığın etkili olduğu dönemlerde su seviyesinin düşmesiyle gölün ikiye ayrıldığını hatırlatan Aydemir, “Sular altında kalan eski Amasya-Merzifon bağlantı yolu da tekrar ortaya çıkmıştı. Adaya o yoldan gidiyorduk. Şu anda o yol sularla kaplandı. Yürümek imkansız. Bu yıl ak pelikanların da fazla sayıda geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.


