Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Köse Safranbolu’nun UNESCO’ya alınışının 29. yılını kutladı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmasının 29. yılıdolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Köse, mesajında, huzurlu ve güvenli yaşamın dünya üzerinde bulunan birçok kentte nadir bir özellik olduğunu belirtti. Bunun kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Köse, "Yaşadığın kentin herhangi bir köşesinde durup soluklanırken kuş sesleri duyuyorsanız, pazara gittiğinizde domatesin, fasulyenin en lezzetlisini buluyorsanız, kafanızı hangi köşeye çevirseniz tarihin farklı yıllarına açılan bir pencere görüyorsanız, son baharda bile mora bulanmış bir tarlada çiçek topluyorsanız çok şanslınız çünkü siz Safranbolu’dasınız. Atalardan miras tarihi ve kültürüyle iç içe yaşarken, kentin coğrafyasıyla uyum sağlayan Dünya Miras Kenti Safranbolu sizi tüm güzellikleriyle kucaklıyor demektir" dedi.
17 Aralık 1994’den bu yana UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun 29. yılı kutşamaşarının Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından gerçekleştirilecek konferans ile başlayacağını aktaran Köse, "Kültürel Miras Derneği tarafından hazırlanan Safranbolu’da ’Zaman, Mekan ve İnsan’ konulu sergi, Dilek Alp’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Özlem Karakul’dan ’UNESCO’ konulu panel ve Grup 3 Hisar’ın eşsiz konseri ile iki gün boyunca kutlanacak" ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
12 Haziran, 2025 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Karabük Belediyesi, şehir genelindeki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar birçok noktada temizlik faaliyetleri yürütüyor.

Kent merkezinden mahalle aralarına, yürüyüş yollarından çocuk oyun alanlarına kadar çeşitli alanlarda eş zamanlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Ayrıca, çevre kirliliğine neden olan moloz ve büyük hacimli atıklar belirlenen noktalardan toplanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir temizliğinin önemine dikkat çekerek, “Temizlik sadece belediye hizmeti değil, aynı zamanda şehir kültürünün bir parçasıdır. Daha sağlıklı ve düzenli bir Karabük için ekiplerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın memnuniyeti ve şehir estetiği için anlık müdahalelerde bulunuyor ve düzenli denetimler yapıyoruz. Karabük’e bugünün değil, geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin