Yusuf Korkmaz tarafından
11 Kasım, 2023 14:23 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Köse Safranbolularla Atatürk Filmini İzledi

Safranbolu Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümü anısına hayatını konu alan Atatürk filminin 2 seanslık gösterimini üstlendi. Safranbolu Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan Atatürk filmi Ulu Önder’in vefatının 85. Yılı anısına, 9-10 Kasım tarihlerinde akşam saatlerinde Atamerkez Cineboss sinemasında gösterime sunuldu. 2 seansı Safranbolu Belediyesi tarafından üstlenilen Atatürk filminde, genç yaşlı herkese patlamış mısır ikramında bulunuldu. Film öncesi, Safranbolu Belediyesi stratejik planlama ofisi ve basın büro işbiriliği ile Cumhuriyet’in 100. Yılına özel hazırlanan ‘’Cumhuriyet Gururu’’ isimli kısa film izletildi ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin katılımı ile başlayan, 2 saat 24 dakika boyunca Atatürk’ün çocukluk yıllarından 1919’lu yıllara kadar olan yaşamını konu alan filmde izleyiciler zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Film bitiminde 7’den 70’e katılımcılar Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile hatıra fotoğrafı çektirerek Atatürk’ün hatırasını yaşatan böyle güzel bir filmi izleme imkanı verdikleri için kendisine teşekkür etti. (Yusuf Korkmaz)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İsrail menşeli temizlik ürünlerine karşı TOGÜ’den alternatif çözüm

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), yerli ve ulusal üretim gayeleri doğrultusunda geliştirdiği etraf dostu paklık ve kozmetik eserleriyle boykot edilen İsrail eserlerine güçlü bir alternatif sunuyor.
TOGÜ Kimya Teknolojisi Kısmı, yerli ve ulusal üretim maksatları doğrultusunda paklık ve kozmetik kesimine yönelik değerli bir adım attı. Üniversitenin kimya kısmı akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen, tüm testleri muvaffakiyetle tamamlanan 60 farklı eserden 15’inin üretimine başlandı. Etraf dostu ve yenilikçi formüllerle hazırlanan eserler, kalite standartlarına uygunluğu ve yerli üretim avantajıyla dikkat çekiyor. Bilhassa son devirde boykot edilen İsrail menşeli eserlere alternatif olarak geliştirilen bu paklık ve kozmetik eserleri, tüketicilere inançlı ve kaliteli seçenekler sunmayı amaçlıyor.
Üniversite bünyesinde hayata geçirilen bu proje yalnızca yerli üretimi desteklemekle kalmıyor, tıpkı vakitte öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı da sunuyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini laboratuvar ortamında pratiğe dökerek dala daha donanımlı bir formda hazırlanırken, üretim sürecine katkı sağlayarak cep harçlıklarını da çıkartma imkânı buluyor.

"Kaliteli, etraf dostu ve sağlam eserler ürettik"
TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın teşebbüsleri ile boykot edilen eserlere güçlü bir alternatif sunmak için eserlerin üretimine başlandığını söyleyen Kimya Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Budak, "Sıradan eser değil kaliteli eser yapmamız için rektörümüz bize yol gösterdi. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu amaç için seferber etti. Güçlü kimya altyapımız ve sanayi iş birliğimizle sorumluluk üstlendik. Markamız kurulduktan sonra boykot edilen eserlere güçlü alternatif sunmak için kaliteli, etraf dostu ve sağlam yeni eserler geliştirdik" dedi.
Öğrenciler ise uygulamalı eğitim aldıkları için emeği geçenlere teşekkür ederek üretirken kazandıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.