Başkan Köse,  itfaiye merdiveniyle çocuklara hediye verdi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2020 08:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse,  itfaiye merdiveniyle çocuklara hediye verdi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, belediyenin başlattığı “Masal Diyarı” projesiyle oyuncak itfaiye aracı kazanan çocuklara hediyesini itfaiye merdivenine çıkarak verdi.
Safranbolu Belediyesi tarafından yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocukların evlerinde iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla “Masal Diyarı” projesi hayata geçirildi. Belediye sosyal medya hesaplarından yayınlanan “Masal Diyarı”nda sorulan soruya doğru cevap verenler arasından çekilişle bir kişiye oyuncak itfaiye aracı hediye ediliyor.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, sosyal mesafenin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak için bir sitenin dördüncü katında oturan küçük çocuğun hediyesini itfaiye aracının merdivenine çıkarak verdi.
Başkan Köse, yaptığı açıklamada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Başkan Köse, “Biz her akşam Gülşen ablanızın ‘Masal Diyarı’nda sorduğu bilmeceye doğru cevap veren ve itfaiye kazanan arkadaşımızın evinin önündeyiz. Sosyal mesafeyi de korumak adına bir farklılık olsun dedik ve hediyesini dördüncü kattan oturan arkadaşımıza itfaiye aracımızla verdik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da su tasarrufu farkındalık eğitimleri başladı

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Su Tasarrufu Farkındalık Eğitimleri” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin ilk durağı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Kent genelindeki 10 ilköğretim okulunu kapsayacak olan eğitim dizisinin ilk programına, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Teknikeri Nilay Erçin Özdemir, öğrencilere suyun verimli kullanımı ve küresel su krizine karşı alınabilecek bireysel önlemler hakkında sunum yaptı. İnteraktif bir yöntemle gerçekleştirilen eğitimde, suyun her damlasının önemi vurgulanırken, çocukların günlük hayatta uygulayabileceği pratik tasarruf yöntemleri anlatıldı.

Eğitim programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Emrah Kayaaltı, öğretmenler ve yaklaşık 350 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, suyun verimli kullanılması konusundaki bilgileri eğlenceli aktivitelerle öğrendiklerini ve bu bilgileri evlerinde de uygulayacaklarını ifade ederken, öğretmenler, programın pedagojik açıdan oldukça başarılı geçtiğini, interaktif yapısı sayesinde çocukların derse aktif katılım sağladığını vurguladılar.

Programa katılan öğrencilere geleceğin su kahramanları olduklarını belirten belgeler takdim edilirken, Safranbolu Belediyesi, su tasarrufu farkındalık eğitimlerini belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin