karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2024 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Başkan Kazım Yılmaz: “Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkileri daha ileriye taşıyacağız”

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili’yi kabul eden Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, “Türkiye ve Gürcistan arasında öncelikle ekonomi kaynaklı ilişkilerimizi daha ileriye taşımak adına gereken tüm özveriyi göstereceğiz” dedi.
Yaklaşık iki ay önce göreve başlayan Başkonsolos İashvili, Samsun’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Çarşamba Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Başkan Yılmaz ile bir araya geldi. Batum Türk Gürcü İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Dikme, Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ömer Semiz, Başkan Yardımcıları Mehmet Köse, Tasan Ayan, Turan Pakgör, Davut Yaman ve Bahattin Oğuzeş ile ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin’in de yer aldığı ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki tarımsal faaliyetler ve ticari imkanlar konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Başkonsolos İashvili, yaklaşık 600 bin Türk’ün yaşadığı Gürcistan ile sosyal ve ekonomik ilişkilerin her yıl daha da arttığına dikkat çekerek bu dostluğun devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, İashvili’ye Çarşamba’nın ekonomisi ve ticaretine ilişkin detaylı bilgiler vererek, bölge ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan fındığın kahverengi kokarca sorunu ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yılmaz, Kahverengi kokarca nedeniyle, 2015-2017 yılları arasında Gürcistan’daki fındık üretim alanlarında yüzde 80’lere varan zarar tespit edildiğini hatırlatarak, İashvili’nin konu ile ilgili görüşlerini aldı.
Ziyarette konuşan Başkan Kazım Yılmaz, “Çarşamba yüzyıllardır verimli toprakların sağladığı avantajlar ile gelişmiş, Samsun ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak ürünler yetiştirmiştir. Aktif ticari yaşamın yanı sıra, üretimi, işlenmesi ve ihracatı yapılan fındık, Çarşamba, Samsun ve Karadeniz Bölgesi için stratejik bir konumdadır. Bölgemiz için böylesine bir öneme sahip olan fındığın geleceği için endişelerimizi sizlerle paylaştık. Yaşanan bu sorun üzerine görüş alışverişimizi devam ettirmek, tecrübeleriniz hakkında bilgi sahibi olmayı isteriz. ÇTB olarak Türkiye ve Gürcistan arasında öncelikle ekonomi kaynaklı ilişkilerimizi daha ileriye taşımak adına gereken tüm özveriyi göstereceğimizi dile getirmek isterim” diye konuştu.
Çarşamba’ya gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden İashvili, Başkan Yılmaz ve Borsa Yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı anı takdiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediye baskani tanju ozcan tutuklandi 5Q9EjUwK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Bolu Belediyesine yönelik yürütülen irtikap soruşturması kapsamında mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kamu görevlisinin görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kendisine ya da başkasına haksız menfaat sağlamaya zorlaması olarak tanımlanan irtikap suçu kapsamında operasyon başlatılmıştı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 28 Şubat sabahı 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan, Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekrem Serin, Belediye Meclis Üyesi Buse Özkan, Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş, İmar Müdürü Sinan Pekcan, İmar çalışanı Yasin Bargaç, İtfaiye Müdürü (eski İnsan Kaynakları Müdürü) Mehmet Ağan, eski Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz, eski Yazı İşleri Müdürü Tahsin Arslan, eski Belediye Meclis Üyesi ve eski Bolu Bel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Temel yer alıyordu.

Sabah adliyeye getirildiler
Bolu İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 2 gün süren ifade işlemleri tamamlandı. 13 kişi, sabahın erken saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Bolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Tanju Özcan tutuklandı
Bolu Adliyesi’ndeki savcılıkta ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tanju Özcan, Ali Sarıyıldız ve Süleyman Can tutuklama talebiyle, Bolu Belediyesi yönetiminden ve bağlantılı kurum temsilcilerinden 10 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Ayrıca Bolsev Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Belediye Meclis Üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı. Diğer 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından cezaevine sevk edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin