BARTIN Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, üniversite öğrencilerine Kozcağız’da barınmaları konusunda çağrıda bulundu. Kozcağız Belediyesi olarak öğrenciler için engelli rampalı sıfır otobüs alındığına dikkat çeken Başkan Karaman öğrencilerin Kozcağız’dan Bartın Üniversitesine sadece 1 TL’ye ulaşabildiklerini söyledi. Barınma konusunda kaloriferli boş binaların tespit edildiğini belirten Belediye Başkanı Karaman barınma konusunda belediyeye müracaat eden öğrencilere her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi. Kozcağız’da barınmak ayrıcalıktır diyen Karaman doğası yeşilliği, her şeyden önemlisi öğrenciler için Bartın’dan çok daha ekonomik olduğunu vurguladı. Kira fiyatlarının Bartın’da 600 ile 1000 TL arasında değişen ev kiralarına karşılık Kozcağız’da ev kiralarının 150 ile 300 TL arası olduğunun altını çizdi. Başkan Karaman, “Parkları, kafeteryaları, sahil yolu yürüyüş alanı ve Fifa onaylı çim sahası, yeni yapılan terminal ve içinde sinema cafe spor salonu düğün salonu gibi birçok aktivite bulunduran sosyal tesis imkânı gibi oturma alanları mevcut olup öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede bir beldeyiz. Bunların yanında bankalar ve PTT Aile Sağlık Merkezi gibi kurumlarımızda öğrencilerimizin hizmetindedir” dedi. Kayıt dönemi öncesi Bartın Üniversitesi öğrencilerine seslenen Başkan Karaman, tercih etmeleri halinde her türlü desteği öğrencilere vereceğinin sözünü verdi.


Başkan Karaman’dan Öğrencilere Çağrı
Karabük’te Mayıs ayında 205 konut, 27 iş yeri el değiştirdi
Karabük’te mayıs ayında 205 konut ve 27 iş yeri satışı gerçekleşti. Satışların büyük bölümünü ikinci el taşınmazlar oluşturdu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde mayıs ayında 30 bin 196 ilk el, 63 bin 137 ikinci el olmak üzere toplam 93 bin 333 konut satışı yapıldı. Aynı dönemde 3 bin 255 ilk el, 8 bin 179 ikinci el olmak üzere toplam 11 bin 434 iş yeri el değiştirdi.
Karabük’te mayıs ayında 53 ilk el konut satışı yapılırken, 152 ikinci el konut satışı gerçekleşti. Böylece kentte toplam 205 konut satıldı.
İş yeri satışlarında ise 2 ilk el ve 25 ikinci el olmak üzere toplam 27 satış kayıtlara geçti.
Batı Karadeniz illeri arasında Zonguldak’ta mayıs ayında 431 konut ve 53 iş yeri satışı gerçekleşirken, Bartın’da ise 115 konut ve 32 iş yeri el değiştirdi.
Veriler, Karabük’te konut ve iş yeri piyasasında ikinci el satışların ilk el satışlara göre daha yoğun olduğunu ortaya koydu.


