blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Başkan Doğan’dan ‘hikaye yarışması’ önerisi

“Bir Bilenle Bilgi Nesil” programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, programın bir sonraki etabında öğrenciler ortasında bir öykü yarışı yapılması ve birinci 55 öykünün kitaplaştırılarak tüm okul kütüphanelerine dağıtılması teklifinde bulundu.
“Bir Bilenle Bilgi Nesil” Fikre Yönelen Geleceğe Yürüyen Gençlik Lise Öğrencileri Ortası Kompozisyon Müsabakası Açılış Programı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Emelli Salon’da yapıldı. Hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve proje tanıtım görüntüsü gösterimi yapıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve Genç-Memur-Sen Samsun Vilayet Temsilcisi Onur Şen, projenin tüm öğrenciler için güzel olmasını diledi.

"Kitap okumanın en sıkıntı ve değerli olduğu bir vakitte yaşıyoruz"
Şu anda kitap okumanın çok güç fakat değerli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise "Gençler en çok cep telefonundan kısa görüntüler seyretmeyi, içerik oluşturmayı seviyor. Kitap okumanın tahminen de en sıkıntı olduğu çağda yaşıyoruz. Bizim devrimizde daha kolaydı zira kitaptan öteki bir şey yoktu. O yüzden de tahminen de kitap okumanın da en değerli çağını yaşıyoruz. Aramızdaki farkı kitap okuyarak süratlice açabiliriz. İmtihanlara hazırlıkta çok kitap okuyanların daha başarılı olduğunu görüyoruz. Kitap okuyanların kendini daha fazla geliştirdiğini de görüyoruz" dedi.

“İlk 55 öyküyü kitaplaştırıp, okul kütüphanelerine dağıtabiliriz”
Projenin bir sonraki etabında Samsun’daki tüm öğrencilerin iştirakiyle bir yarış düzenlenmesi teklifinde bulunan Lider Doğan, "Şimdi kitap okumayı geliştirmek için çok âlâ bir iş yapılmış. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Çok hoş bir kompozisyon müsabakası ortaya çıkmış. Bir sonraki etabı da şöyle yapabiliriz: Samsun’daki öğrencilerin tamamı ortasında bir öykü yarışı yapalım. Birinci 55 kıssayı kitaplaştıralım. Bu birinci 55 kıssayı yazan arkadaşlardan birinci 5’ine mükafatlar verelim. Birinci 55 hikayenin yer aldığı kitabı da basıp tüm okul kütüphanelerine dağıtalım. Jenerasyondan nesile de Samsun’un öğrencilerinin oluşturduğu eserler de geleceğe taşınmış olsun ve birlikte güzel bir iz bırakalım” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Kitap okuma ve bilgi öğrenme alışkanlığının kazanılmasının değerine değinen Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar da “Marka bedeli haline gelen, özünde okuma olan, temelinde bilge bir kuşağa ulaşmak için bilgiyle donatılmış bir kuşak oluşturmak isteyen bu projeye biz de gönülden dayanak veriyoruz. Bakanlık da son yıllarda değerli değişiklik yaptı. Çocuklarımızın okumaya ilgisini arttırmak, gerek ülkesinde gerek dünyada olan gelişmeleri özünde takip edebilme hünerine sahip olan bireyler yetiştirmek için bazen program değişiklikleri yaptı bazen müfredatta güncelleme yaptı bazen de bu türlü çok kıymetli çalışmalara, STK’nın ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ üzere çalışmalara dayanak verdi. Son devirde ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ olarak isimlendirdiğimiz programın özünde de bu var” formunda konuştu.
Program, öğrencilere kitap armağan edilmesinin akabinde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin