Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2024 20:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Doğan: “‘Sürdürülebilir finansal yapı’ modelini başarmak zorundayız”

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk futbolunun zor günlerden geçtiğini ve bu sorunların çözülmesi için tüm kulüplerin ‘sürdürülebilir finansal yapı’ modelini benimseyip uygulaması gerektiğini söyledi.
Trabzonspor Kulübü olarak sürdürülebilir finansal yapı modeli üzerine ara vermeden çalışmaların sürdüğünü ve bunu başarmak zorunda olduklarını belirten Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, yazılı açıklama yaptı. Doğan, “Türk futbolunda güncel kur, artan maliyetler, düşük gelirler ve özellikle yayın getirisinin de yeterli düzeyde olmaması sebebiyle mali sorunlar her geçen gün katlanarak devam ediyor. Bu şekilde ilerlemesi ve önlem alınamaması halinde üzülerek söylemeliyim ki kulüplerin mali yapısı kontrol edilemez hale gelecek. Biz, yönetim kurulu olarak geldiğimiz ilk günden itibaren bu durumdan etkilenmemek için ‘sürdürülebilir finansal yapı’ üzerine çalışmalarımızı büyük bir gayret içerisinde sürdürüyoruz. Bu modeli kulübümüzün geleceği için başarmak zorundayız. UEFA’nın mali kuralları da bizim söylediğimiz ve üzerinde çalıştığımız ‘sürdürülebilir finansal yapı’ modelini işaret ediyor ve aynı zamanda bu modeli zorunlu kılıyor. Türk futbolunun düzelmesinin tek bir yolu varsa o da finansal yapıların ve kulüp bilançolarının düzelmesinden geçiyor” dedi.

“Oyuncu ve haklarının değerlenmesi sayesinde teknik iflastan kurtuluyoruz"
Trabzonspor Kulübü’nün Türk futbol ekonomisi ile ilgili yerinde kararlar aldığını ve bu kararların alınmaya devam edeceğinin altını çizen Başkan Doğan, “Biz, kulübümüzün çıkarları doğrultusunda ‘sürdürülebilir finansal yapı’ modeli üzerinde oldukça kararlı adımlar attık. Bu adımları atmaya da devam edeceğiz. Kamuoyuna açıkladığımız mali tablolara göre şu andaki öz kaynaklarımızın durumu ortada. Oyuncu ve haklarının değerlenmesi sayesinde teknik iflastan kurtuluyoruz. Oysa ki normal faaliyetlerimiz kapsamında öz kaynaklarımızın pozitif olması da şart. Zaten UEFA da mali kriter konusunu titizlikle takip ediyor ve incelemelerini sıkılaştırıyor. UEFA’nın yaptığı son düzenlemelere göre de mevcut kriterler korunarak ‘kulüplerin öz kaynaklarına pozitif olma şartı’ getirildi. Zannediyorum ki 1-2 sezon sonra bu konuda da kulüpleri ciddi yaptırımlar bekliyor. Bu geçiş döneminde tüm kulüplerin öz kaynaklarında her sezon belirli bir oranda iyileşme sağlamak zorunda” şeklinde konuştu.

“Gayrimenkul projelerimizle ilgili önemli mesafe kat ettik"
Trabzonspor Kulübü’nün uzun süredir uğraş verdiği Kartal Projesi ve diğer gayrimenkullerde bütün süreçlerin çok hızlı şekilde ilerlediğini ve önemli mesafede yol alındığı müjdesini de veren Başkan Ertuğrul Doğan, “Trabzonspor olarak yaptığımız ve yapacak olduğumuz sermaye artırımları, mevcut durumda almaya çalıştığımız önlemlerden sadece biridir. Kulübümüze gelir oluşturacak ve uzun süredir üzerinde çalıştığımız başta Kartal Tesislerimiz olmak üzere üç gayrimenkul geliştirme projesinde önemli mesafe kat ettik. Bu projelerden elde edeceğimiz sonuçlar hedefimiz olan ‘sürdürülebilir finansal yapı’ konusuna doğrudan ve büyük bir katkı sağlayacak. Bu projelerle alakalı yeni gelişmeler olduğu anda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de Türk Mutfağı lezzetleri görücüye çıktı en fazla ilgiyi çay aromalı baklava çekti

Türk Mutfağı lezzetlerinin sergilendiği Rize’de çaylı baklava ilgi odağı oldu.
Rize’de Türk mutfağı haftası vesilesiyle Rize Çay çarşısında tüm ilçelerin iştirakiyle aktiflik düzenlendi. Düzenlenen aktiflikte Rize’ye has pepeçura tatlısı, Çayeli kuru fasulyesi, Derepazarı pidesi, Laz böreği ve korkotalı etli sarması ön plana çıktı. Aktifliğin gözdesi ise Kalkandere Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından tanımı geliştirilen ‘Yeşil çay pudralı baklava’ oldu. Rize protokolünün ve halkın iştirakiyle konuklara yöresel ve meşhur yiyecekler tanıtıldı.

Derepazarı pidesi peyniri ile farklı
Etkinlikte Osmanlı mutfağının da yer aldığını tabir eden Gülsüm İslamoğlu "Biz hem İstanbul saray mutfağında çalıştık hem de Osmanlı mutfağında çalıştık. İçli köftemizden, vişneli yaprak sarmamızdan, su böreğimizden ve baklavamızdan ötürü dört çeşit eserle bugün buradayız. Biz mutfak olarak hem Antep hem Osmanlı mutfağı çalışıyoruz bu noktada. Hem bayanlarımız her mutfağı öğrensinler birebir vakitte da yalnızca yöresel yemeklerden fazla tüm mutfağa hakim olsunlar istiyoruz" dedi.
Rize’nin Derepazarı ilçesinin meşhur pidesinin organik oluşuna dikkat çeken Ahmet Samangül "Derepazarı pidesi Rize’ye özel has eserlerle peynir, kavurma ve özel pişirme tekniğiyle yaptığımız kıymamızla bir arada ve özel hamurumuzla, odun ateşiyle yanan taş fırınımızda ağır ateşte pişen pidemizdir. Peynirimiz büsbütün doğal, katkı ve kollayıcı unsur olmayan bir peynirdir" tabirlerini kullandı.

Çay aromalı baklava
Etkinlikte dikkat çeken bir öbür eser ise ‘Çay aromalı baklava’ oldu. Hamuruna katılan yeşil çay pudrası ile yapılan baklava herkesin ilgisini çekti. Yeşil çay pudrasından yaptıkları tatlıları giderek arttırdıklarının altını çizen Kalkandere Halk Eğitimi Müdürlüğü Usta Öğreticisi İrem Öztürk "Bildiğimiz baklava hamuruyla yapılıyor içerisine çay pudrası ekliyoruz. Bu sene burma halinde de denedik çaylı baklavamızı, içerisinde fındık ve ceviz var, hamurunda ise çay pudrası var. Ağızda birinci tatlı bir tat sonrasında boğazda hafif yakan bir tat bırakıyor, deneyen beşerler beğeniyor tekrar denemek istiyor" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin