Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Demirtaş eser kazandırmaya devam ediyor

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş beldede millet bahçesi, butik terminal ve selden zarar gören kano kulübü alt yapısının onarım çalışmalarını inceledi.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, beldede devam eden çalışmaları Fen İşleri Müdürü Abdullah Yılmaz ile birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Demirtaş millet bahçesi projesinin ilk etabında sanat yapılarının tamamlandığını belirterek, çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Demirtaş açıklamasında “Beldemizde Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük millet bahçesini inşa ediyoruz. 26 dönüm arsanın ilk etabında yapay şelale ve havuz, kamelyalarımız, çocuk oyun parkı gibi alanların yapımı tamamlandı. Bundan sonra kafeteryamız ile çevre düzenleme işlerine başlayacağız. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar millet bahçemizin ilk etabını hizmete açmak. Sadece Gülüç halkımızın değil bölge halkımızın dinlenip eğlenebileceği güzel vakit geçirebileceği sosyal bir alan oluşturuyoruz” dedi.
Butik Terminal binasının yapımının tamamlandığını belirten Başkan Demirtaş, kalan eksikleri en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını söyledi. Geçtiğimiz Temmuz ayında bölgede yaşanan sel sırasında Gülüç Kano Kulübü binasının alt yapısının da zarar gördüğünü ifade eden Demirtaş, “Kano Kürek kulübümüzün alt yapısı geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan selde zarar görmüştü. Selde zarar gören yerleri tespit ederek onarım çalışmalarına başlıyoruz. Gençlerimizin kürek sporunu yapabilecekleri kano kulübümüzü en kısa sürede hazır hale getireceğiz”diyekonuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da patates hasadı sürüyor

Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda yetiştirilen 30 bin ton patatesin hasadı devam ediyor.
Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda ekilen patatesin hasadı devam ediyor. Yaklaşık 30 bin ton rekolte beklenirken dekar başına 4 ila 5 ton ortasında eser hasat edildi. Kilogramı 15 ile 20 lira ortasında alıcı bulan patates, bilhassa Devrekani ilçesinde çiftçilerin değerli geçim kaynakları ortasında yer alıyor. İlçede yaklaşık bin 519 dekar alanda yetiştirilen patates, aromasıyla vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İlçede 205 üretici tarafından bu yıl yaklaşık 5 bin ton patates hasat edildi.

"Üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim"
İlçede sulama sıkıntısının olmamasıyla patateste beklenen rekoltenin yakalandığını tabir eden Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Bölgemizin kıymetli tarım eserlerinden bir tanesi patatestir. İlçemizde 5 bin dekara yakın bir patates üretimi var. Patates hasadının da yavaş yavaş artık sonlarına yaklaşıyoruz. Nitekim hem tadıyla hem aromasıyla hem de gerek kızartmalık gerek haşlamalık olarak hoş bir patates üretiyoruz. Biz bizim yıllık üretim rekoltemiz ülke geneline bakıldığı vakit öbür vilayetlerle kıyaslandığı vakit dekara verimlilik manasında çok önemli oransal olarak çok yüksek. Bunun en büyük etkeni sulamayla alakalı. Devrekani’de sulamayla ilgili bir sorunun olmaması patatesi randımanını arttırıyor. Biz, demonstrasyonu Tarım İlçe Müdürlüğümüzle birlikte yapmıştık. Bölgeye en âlâ adapte olan patates tipi hangisi ise kızartmalık olarak ’hangisini üretmeliyiz, haşlamalık olarak hangisini üretmeliyiz’ üzere teknik hususlarda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Onlar da üretime kazandırdılar. Biz, hem Kastamonu merkezde, hem İstanbul’da pazar buluyoruz. Çiftçilerimize önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Ben üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim. Herkese bereketli dönemler dilerim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin