Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük Şubesinde 2 gün süren delege seçim sürecinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Seçimlerde mevcut delege listelerinin karşısına herhangi bir aday çıkmazken, tek listeyle tamamlanan seçimlerin birlik ve beraberliğin güçlü bir göstergesi olduğu vurgulandı.
“KARABÜK EMEKÇİSİ GÜVENİNİ ORTAYA KOYDU”
Genel Başkan Değirmenci, geçmiş yıllarda tartışmalı geçen seçim süreçlerine değinerek, “Geçmişte listelerin havada uçuştuğu, tartışmaların ve kavgaların yaşandığı dönemlerden sonra, özellikle son 10 yılda, son 4 yılda ilmek ilmek ördüğümüz dostluğun ve kardeşliğin bir yansıması olarak Karabük’te ilk kez böylesine güçlü bir tablo ortaya çıkmıştır. Karabük emekçisi bizlere güvenmiş, hakkımızı teslim etmiştir” dedi.
Değirmenci, toplu iş sözleşmelerinde elde edilen kazanımların da işçilerde karşılık bulduğunu ifade ederek, “KARDEMİR başta olmak üzere yetkili olduğumuz tüm işyerlerinde rekor zamlarla imzaladığımız sözleşmeler Karabük emekçisinin desteğini pekiştirmiştir. Bu seçimlerden güven, iş barışı, huzur ve birlikte yürümek iradesi çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
“AYRIŞMADAN TAMAMLANAN SEÇİM MEMNUNİYET VERİCİ”
Seçimlerin herhangi bir ikilik veya kutuplaşma yaşanmadan tamamlanmasının önemine dikkat çeken Değirmenci, “Her zaman seçimlerin enerjimizi tükettiğini, emekçilere ayrılacak vaktin seçim süreçlerine harcanmaması gerektiğini savundum. Karabük’te bu anlayışla tek listeyle tamamlanan delege seçimi büyük bir memnuniyet kaynağıdır” dedi.
“EMEKÇİYE VE KARABÜK’E TEŞEKKÜR”
Genel Başkan Değirmenci, açıklamasında Karabük’e ve emeğin temsilcilerine teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Karabük’ün bağrından çıkan Genel Başkan Yardımcım Mustafa Kılıç’a, evladım gibi gördüğüm Karabük Şube Başkanımız Kenan Yılmaz ve ekibine, iş barışı ve huzurunun sağlanmasına katkı sunan işverenlere ve en önemlisi birlik ve beraberliği en güçlü şekilde ortaya koyan emeğin aslanı üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Şube seçimlerimizin de aynı ruh ve inançla gerçekleşmesini temenni ediyorum.”